Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeleni tjedan
  • 12.11.2021. 07:30

Grüne Woche: Rezervirajte datum za 87. izdanje Zelenog tjedna u Berlinu

Nakon ovogodišnjeg online izdanja posjetitelje u siječnju 2022. očekuju stočarske izložbe uživo, mehanizacija svih vrsta, a moći će kušati hranu i specijalitete iz cijeloga svijeta.

Foto: Messe Berlin GmbH
  • 133
  • 30
  • 0

Jedinstvena međunarodna izložba poljoprivrede, hortikulture i prehrambene industrije - Zeleni tjedan (Grüne Woche) održat će se već tradicionalno u Berlinu, u Njemačkoj od 21. do 30. siječnja.

Nakon virtualnog izdanja 2021., posjetitelje iduće godine očekuju stočarske izložbe uživo, poljoprivredna mehanizacija svih vrsta, a moći će kušati hranu i specijalitete iz cijeloga svijeta. Osim toga, omogućeno im je sudjelovanje u raznim seminarima, a zahvaljujući poslovnim susretima moći će sklopiti i suradnje.

Sve su to pokazatelji uspješnosti ovog najvećeg međunarodnog događaja u sektoru agrara koji ima dugu tradiciju, a održat će se već 87. puta.

"Nagodinu ćemo ponovno moći uživo ugostiti posjetitelje na izložbenom prostoru. To je velik poticaj za naš tim, da nastavimo pripreme punom parom", priopćili su organizatori. Na posljednjem pretpandemijskom sajmu bilo je više od 1.700 izlagača iz 68 zemalja svijeta koji su predstavili svoje proizvode na 118.200 m2, a posjetilo ga je preko 400.000 ljudi.

Koncept i specifične teme za izdanje 2022. trenutno se razvijaju zajedno s partnerima, Njemačkim udruženjem poljoprivrednika (DBV) i Savezom njemačke prehrambene industrije (BVE) kao i s Federalnim ministarstvom poljoprivrede. Uz to, Messe Berlin u suradnji s djelatnicima u zdravstvu radi na sigurnosti i higijenskim mjerama.

Stočarske izložbe neizostavan su dio sajma

 "Cilj je uspostaviti sigurno okruženje za naše posjetitelje, partnere i izlagače, a pritom osigurati da ovaj događaj ostane poseban doživljaj", riječi su voditelja ovog sajma, Larsa Jaegera.

HGK poziva izlagače da se prijave

Na posljednjem, pretpandemijskom Zelenom tjednu partner je bila Hrvatska koja je sudjelovala s 50 svojih izlagača. Tvrtke i obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz naše zemlje predstavili su svoje proizvode pred više od 400.000 posjetitelja koji su na sajmu potrošili više od 52 milijuna eura, a neki su dogovorili i nove poslove te širenja na druga tržišta.

Hrvatske delicije izazvale su veliki interes - nacionalna kuhinja u organizaciji Podravke dnevno je pripremala oko 400 jela za posjetitelje, a najtraženiji su bili pašticada, čobanac i riba iz Jadrana.

I ove godine Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Ministarstvo poljoprivrede RH organiziraju zajednički nastup domaćih izlagača. Više informacija o prijavi pronađite ovdje.


Tagovi

Zeleni tjedan Grüne Woche Berlin Njemačka Messe Berlin Lars Jaeger Sajam


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]