Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Viški arhipelag
  • 03.06.2019. 18:00
  • Splitsko-dalmatinska, Vis

Geopark Viški arhipelag ušao u UNESCO-ovu svjetsku mrežu geoparkova

Geopark viški arhipelag grade najstarije stijene na području Jadrana nastale prije 220 milijuna godina, a Geopark Viški arhipelag nakon Parka prirode Papuk, postao drugi Unescov Geopark u Hrvatskoj.

Foto: geopark-vis.com
  • 458
  • 107
  • 0

Geopark Viški arhipelag 17. travnja 2019. ušao je u UNESCO-ovu svjetsku mrežu geoparkova. Kako bi uveličali ovaj događaj, Nautički centar Komiža d.o.o. organizira proslavu ulaska na prestižnu listu koja će se održati 8.6.2019. u 20:00 sati u Komiži u Posjetiteljskom centru Geoparka. 

"Mrežu Svjetskih geoparkova UNESCO-a čine područja geološke i geomorfološke baštine od međunarodne važnosti. Cilj programa Svjetskih geoparkova UNESCO-a je zaštita geoloških, geomorfoloških, ali i ostalih vrijednosti geoparka te upravljanje područjem kroz edukaciju i provođenje aktivnosti u skladu s ciljevima održivog razvoja, a na dobrobit lokalne zajednice. 

Geopark viški arhipelag grade najstarije stijene na području Jadrana nastale prije 220 milijuna godina čime se ističu od ostatka jadranskih otoka koji su većinom građeni od sedimentnih stijena. Arhipelag je prostor najveće koncentracije spomenika prirode u Europi: Medvidina špilja, Modra špilja, vulkanski otoci Jabuka i Brusnik, Stiniva, Zelena šilja na Ravniku", objašnjava Jakša Božanić, voditelj projekata.

Inače, Geopark Viški arhipelag nakon Parka prirode Papuk, postao je drugi Unescov Geopark u Hrvatskoj.

Više o projektu pročitajte ovdje


Tagovi

Geopark viški arhipelag UNESCO Proslava


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.