Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fruit Logistica
  • 15.12.2019. 12:00
  • Berlin, Njemačka

Fruit Logistica 2020.- jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova na svijetu

Svake godine oko 3.200 izlagača i 78.000 posjetitelja posjeti Fruit Logistica kako bi ostvarili svoj puni poslovni potencijal u međunarodnoj trgovini svježim proizvodima - i napisali vlastitu priču o uspjehu!

Foto: Pixabay/5598375
  • 521
  • 26
  • 0

Jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova na svijetu - Fruit Logistica, tradicionalno će se održati u Berlinu  od 5. do 7. veljače 2020. Sajam je usmjeren uglavnom na proizvođače svježeg voća i povrća, no osim samih proizvođača na sajmu se okupljaju i brojni uvoznici, izvoznici, trgovci na veliko i malo, stručnjaci za pakiranje i rukovanje plodovima, za transport, logistiku i svi oni koji čine dio velike slike ovoga sektora.

Fruit logistica pokriva svaki sektor poslovanja sa svježim proizvodima i pruža cjelovitu sliku najnovijih inovacija, proizvoda i usluga u međunarodnom lancu opskrbe. Na taj način nudi izvanredne mogućnosti umrežavanja i kontakata ne samo malih i srednjih tvrtki već i kontakt s velikim globalnim igračima.

Svake godine na sajmu se odabire i najbolja ideja s najboljim potencijalom pod nazivom "The Fruit Logistica Innovation Award (FLIA)“. To je priznanje najistaknutijih inovacija cijelog lanca opskrbe voćem i povrćem, od proizvodnje do prodajnog mjesta. Ove godine odabrano je deset najboljih inovacija koje je odabrao žiri i nominirao za FLIA 2020., Na sajmu će se proglasiti pobjednik.

Prošle godine je na sajmu sudjelovalo 3.276 izlagača, dok je ukupan broj posjetitelja bio 78.269 od čega je iz ostalih zemalja bilo 85%, dok je 15% bilo iz Njemačke. Sajam se održao na površini od 137.504 m2.

Voće i povrće su ključni europski poljoprivredni proizvodi Europske unije (EU). Prošle godine je vrijednost proizvodnje bila preko 57 milijardi eura, od čega oko 60% ide na povrće i 40% na voće. Europa možda nije najdinamičnije tržište kada je riječ o svježim proizvodima, ali je zasigurno jedno od najvažnijeg tržišta ovog sektora. Jabuke su još uvijek glavni voćni proizvod ne samo po količini proizvodnje nego i po vrijednosti proizvodnje, dok je kod povrća to mjesto zauzela rajčica. 

Više pogledajte ovdje


Tagovi

Sajam Fruit logistica 2020. Voće Povrće Proizvođači


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]