Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival sira
  • 06.06.2014. 15:00

Festival sira 2014. Svetvinčenat

Festival sira 2014. održat će se u Svetvinčentu u Istri. Bajkovito istarsko mjesto bogate kulture i povijesti, smješteno u srcu Istre, idealno je mjesto za ovu manifestaciju

  • 335
  • 18
  • 0

Festival sira dvodnevna je manifestacija koja se treću godinu zaredom u čast siru održava u Svetvinčentu, malom bajkovitom mjestašcu smještenom u srcu Istre. Prošle godine festival je okupilo oko 20-tak proizvođača sira iz Istre, Slavonije, Zagorja, Like i susjedne Slovenije.

Brojni domaći i strani posjetitelji i ljubitelji sira imali su priliku kušati razne vrste sira i mliječnih proizvoda te ostale autohtone istarske proizvode. Među ostalima, na prošlogodišnjoj manifestaciji predstavio se OPG Stancija Kumparička iz Karnice koji proizvodi isključivo kozji sir i skutu i to uz ekološku proizvodnju kojoj pečat daju koze koje pasu na ekološki certificiranim pašnjacima punim aromatičnog bilja. U 2012. godini njihovi sirevi proglašeni su za šampiona Hrvatske u kategoriji kozjih i ovčjih sireva. Veći dio sira obiteljsko gospodarstvo Stancija Kumparička plasira u Istru, a mali dio u inozemstvo. Želja im je njihove sireve zadržati na ovim prostorima.

Bogata festivalska ponuda očekuje se i ove godine. Na svojim štandovima proizvođači će ponuditi po nekoliko vrsti sireva - kravlje, ovčje, kozje, od kojih neke i sa raznim dodacima.

Posjetitelji će moći kušati nadaleko poznati Paški sir!

Među mnošvom sireva posjetitelji će mogli kušati i nadaleko poznati Paški sir. Sirana Mih iz Kolana na otoku Pagu prošle godine se predstavila sa 4 vrste sira:

  • Otočan - mliječni ovčji i kravlji sir
  • Kolanjac - tvrdi kravlji sir blagog, ali specifičnog okusa
  • Paški sir - tvrdi ovčji sir vrhunske kvalitete
  • Tartufen - kravlji sir sa istarskim tartufima

"Paški sir je stvarno vrhunski, u potpunosti je rasprodan, što samo potvrđuje njegovu kvalitetu", pohvalio se na prošlogodišnjem festivalu Dragan Stančić, predstavnik sirane Mih koji je najavio nastup i ove godine.

Bogat gastonomski i glazbeni program

U sklopu festivala održat će se i niz popratnih gastronomsko-glazbenih programa, među kojima ističemo radionicu sljubljivanja sira i vina uz vodstvo vodećih istarskih sommeliera. Sudionici će moći saznati koje se gastronomske tajne kriju iza dobroga sira i vina.

Pored degustacije proizvoda iste ćete moći i kupiti, a za nezaboravan doživljaj Svetvinčenta pobrinut će se organizatori Zadruga dva roga uz potporu Općine i Turističke zajednice. Prošlu se godinu Festival sira predstavio brojnim posjetiteljima koji su te dane uživali u sirevima, mliječnim proizvodima, predavanjima i zabavnom programu. Ovogodišnje izdanje Festivala, ponudit će ponovno nešto novo, drugačije u turističkoj i gastronomskoj ponudi Istre.

Dođite i uživajte u 3. Festivalu sira u Svetvinčentu 11. i 12. srpnja 2014.!

Pogledajte kako je izgledao prošlogodišnji Festival sira.

Više informacija možete saznati na: www.festivalsira.com


Tagovi

Festival sira Svetvinčenat Paški sir Sirana Mih OPG Stancija Kumparička Istra Kozji sir Ovčji sir Kravlji sir


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]