Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival
  • 20.06.2014. 10:00

Festival Noć punog miseca 2014.

Sredinom ljeta Zadarsku rivu obasjat će pun mjesec, konobe će poslužiti tradicionalna jela toga kraja, a brodovi će se pretvoriti u ploveće štandove sa bogatom ribljom ponudom

  • 302
  • 25
  • 0

Zadarsku rivu sredinom ljeta osvijetlit će baklje i svijetlo svijeća, na nebo će obasjati pun mjesec, brodovi će se pretvoriti u ploveće štandove koji će ponuditi najbolje tunjevine i srdele slavnih kaljskih ribara, kao i popularne novigradske dagnje. Starinske konobe poslužit će najraznolikija tradicionalna jela, on ninskog Šokola do smokava, sira, vina, rakije i ostalih delicija.

Noć punog miseca je festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja, koji će ove godine biti upriličen 9. kolovoza 2014. Večer je to koja na trenutak vraća u vrijeme kada je Zadar bio grad gospode koji je uživao u sretnoj simbiozi sa svojim priobaljem, otocima i zaleđem. Vrijedni ribari i težaci živjeli su nekoć od trgovine s građanima, a u sadašnjosti, svake godine iznova, Zadrani pozivaju njihove potomke i praunuke da ih barem te večeri podsjete kako je to nekada bilo.

"Susret 'bodulske' i 'vlaške' kulture na jednom mjestu, jedinstveni mirisi s bogatih stolova, diple i mandolina ukomponirane u glazbu Morskih orgulja! Ugašena javna rasvjeta, ferali i sviće, klape i plesovi, gosti iz drugih krajeva zemlje i gomila nasmijanih, zadovoljnih ljudi ispod jednog velikog mjeseca", slikovito su organizatori opisali ovaj uistinu zanimljivi festival te pozvali sve zainteresirane neka im se pridruže.


Tagovi

Noć punog miseca Festival Tradicionalna jela Klape Ninski Šokol Smokve Sir Vino Rakija


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.