Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Europom
  • 10.06.2017. 10:30

Europom: Izložite stare sorte voća u Češkoj

Traže se predstavnici starih sorti voća iz Hrvatske!

  • 1.766
  • 88
  • 0

Prestižna europska izložba voća Europom će se održati od 5. do 8. listopada 2017. u gradu Olomouc u Češkoj republici. Za sada su sudjelovanje potvrdili izlagači Engleske, Irske, Francuske, Belgije, Luksemburga, Nizozemske, Njemačke, Austrije, Mađarske, Slovačke, Poljske i Švedske.

Organizatori bi kako kažu, voljeli da su zastupljene i zemlje Balkana - Slovenija, Hrvatska, Srbija, ali i Rumunjska i Bugarska. Prijave su moguće do 15. 6.2017. Udrugama organizator nudi subvenciju troškova za put. Uz brzu prijavu, potrebno je ispuniti i Prijavni obrazac koji možete pronaći na kraju teksta te ga poslati na e-mail organizatora: info@europom2017.cz.

Međunarodna izložba tradicionalnog voća "Europom" u Češkoj

Glavni cilj Europom-a je promovirati i podržati raznolikost vrsta voća (stare autohtone sorte), njihovo očuvanje i korištenje. Ponosni organizator je postala udruga Češki vrtlarski savez (Český zahrádkářský svaz) koji ove godine slavi 60. godišnjicu postojanja.

Prijave su moguće do 15. lipnja 2017. Udrugama organizator nudi subvenciju troškova za put.

Europom predstavlja nacionalne uzgajivače čiji je asortiman izvan ponude, ili nije imao priliku pojaviti se na tržištu te u ponudi velikih i malih trgovačkih lanaca iz bilo kojeg razloga. Također daje prostor voćarima i regionalnim uzgajivačima da predstave svoje proizvode, vještine, nove metode ili alternativne metode uzgoja i prerade voća. Posjetitelji mogu upoznati cijeli proces uzgoja, proizvodnje i prerade voća i imaju mogućnost već tradicionalno degustirati pripremljeni svježi sok, sušeno voće, rakiju, sok od jabuka i druge više ili manje poznate proizvode.

U privitku ispod teksta možete pronaći Prijavni obrazac koji trebate poslati na info@europom2017.cz do 15. lipnja 2017.

Tradicija međunarodne izložbe Europom postoji od 1989., a sve je započela belgijska organizacije Nationale Boomgaardenstichting. Od početka je u Europom bilo uključeno šest europskih zemalja - Austrija, Belgija, Švicarska, Francuska, Velika Britanija, Nizozemska i Njemačka. Češku zastupa češki vrtni savez koji na Europom-u sudjeluje redovito od 2005. na djelomičnoj izložbenoj ekspoziciji.

Traže se predstavnici starih sorti voća iz Hrvatske!

Na prvoj izložbi Europom 1989. godine na sveučilišnom kampusu belgijskog Sveučilišta Hasselt u Diepenbeeku je tisuću sorti voća vidjelo 3.000 posjetitelja. Prilikom organiziranja događaja, belgijski NBS se u početku izmjenjivao sa francuskom organizacijom Les pommes Crocqueurs. U izložbu se uključuje sve više i više zemalja koje su na izložbi realizirale svoje nacionalne ekspozicije.

Izložba afirmirana u Europi, prijavite se!

Važnost i ugled Europom-a je postepeno jačao. Nakon konzultacija s partnerskim organizacijama, odlučeno je da se izložba organizira po novom sistemu i da se u Europom uključuju nove zemlje domaćini, čime se izložba u potpunosti afirmirala u Europi.

Na posljednjem Europom-u je sudjelovalo 18 europskih zemalja.

U privitku ispod teksta možete pronaći Prijavni obrazac koji trebate poslati na info@europom2017.cz do 15. lipnja 2017. Tko će prezentirati Hrvatsku u gradu Olomouc od 5. do 8. listopada 2017.?


Dokumenti


Tagovi

Europom Olomouc


Autorica

Alena Rais

Više [+]

Završila je Poljoprivredni fakultet u Pragu - agronomija gdje je i tri godine radila na Poljoprivrednom institutu - mikrobiologija i zaštita bilja u Pragu - Ruzyně. U češkom tjedniku Jednota Daruvar piše o poljoprivrednim temama od 2001. godine. Kod kuće sa suprugom uzgaja čemprese i vinovu lozu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo