Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam Agritechnica
  • 07.12.2013. 19:52

Eurometal predstavio novi model motokultivatora

Eurometal d.o.o. nasljednik je Standard MIO brenda

  • 2.655
  • 141
  • 0

Zajedno s drugim članicama Klastera poljomehanizacije, Eurometal d.o.o. Osijek sudjelovao je kao izlagač na najvećem europskom sajmu poljoprivredne mehanizacije Agritechnica u Hannoveru koji je održan od 10.-16.11.2013. godine. Na ovom sajmu Eurometal d.o.o. je predstavio novi model motokultivatora F-440 i crpke za navodnjavanje WA-30PBS s Briggs & Stratton motorom. Interes posjetitelja je bio zadovoljavajući te su na sajmu ostvareni mnogobrojni kontakti sa potencijalnim kupcima i partnerima s prostora EU a i šire.

Poseban interes za njihove proizvode pokazali su posjetitelji sajma s Dalekog istoka. U Eurometalu su zainteresirani većoj internacionalizaciji poslovanja kad je riječ o traženju novih kupaca na područje Rusije, Ukrajine, Afrike.

Izložbeni prostor članica Klastera poljomehanizacije na sajmu Agritechnica

Eurometal d.o.o. je osnovan 2011. kao malo poduzeće za razvoj, proizvodnju, prodaju i servis lake poljoprivredne mehanizacije. Tvrtka je nasljednik Standard MIO brenda koji je imao dugogodišnju tradiciju u proizvodnji navedene mehanizacije. Stekli su postojeću opremu i aktivnosti od navedene tvrtke, pokrenuli suradnju s tvrtkama poljoprivrednog programa kao npr. Same Deutz Fahr, a održali su i komercijalne veze sa tvrtkama iz inozemstva, između kojih su najpoznatije:

  • Honda France manufacturing s.a.s.
  • Honda Europe NV
  • Emak S.p.A
  • Keijsers T.E.F.

Ulaskom Republike Hrvatske u EU otvorile su se dodatne mogućnosti za proširenje već postojećeg plasmana proizvoda i usluga na EU tržište kao i šire. Najveći dio proizvodnje je plasiran na EU tržište za poznatog kupca (Honda France Manufacturing, Emak Spa, Keijsers, Mikropul) oko 75% ukupnog prihoda. Prvenstveno tvrtka Eurometal d.o.o. proizvodi motokultivatore, mjenjače i dijelove mjenjača (osovine, zupčanici i sl.). koji čine više od 60% ukupnog prihoda. U proizvodnom programu su također zastupljeni motokultivatori i priključci za motokultivatore Standard MIO brenda, crpke za navodnjavanje (benzinske i elektro), traktorske prskalice, mlinove za voće i grožđe, mlinovi čekičari/krunjači, a zastupljene su i usluge izrada alata, lijevanja aluminija, strojne i termičke obrade, presanja, varenja, površinske zaštite (lakiranje i cinčanje). Također raspolažemo aparatima neophodnim za kontrolu dijelova koji se proizvode. Tu bi posebno istaknuli uređaj za ispitivanje mikrotvrdoće dijelova nakon toplinske obrade na malim dijelovima i u malim područjima. Njime se mjeri tvrdoća u Vickersima (HV), a rezultati mjerenja pokazuju kolika je dubina cementiranog sloja.


Tagovi

Eurometal Standard MIO Motokultivator Same Deutz Fahr Crpka za navodnjavanje