Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eksperimentalna farma
  • 09.04.2022. 15:00
  • Mannheim, Njemačka

DLG-Feldtage nakon tri godine pauze dovodi više od 320 izlagača

Demonstracija strojeva, natjecanje robota, usporedba usjeva na pokusnim poljima, alternativne kulture - samo su dio programa događaja kojega organizira Njemačko poljoprivredno društvo (DLG).

Foto: DLG Feldtage
  • 284
  • 73
  • 0

Više od 320 izlagača prijavilo se na događaj na otvorenom DLG-Feldtage, koji će se održati od 14. do 16. lipnja 2022. na "eksperimentalnoj farmi" Kirschgartshausen Versuchsgut u blizini Mannheima u Njemačkoj. Organizator, Njemačko poljoprivredno društvo (DLG) očekuje oko 350 tvrtki iz sektora uzgoja, oplemenjivanja i zaštite bilja, gnojiva, poljoprivredne tehnologije, savjetovanja i usluga. 

Ovaj je sajam svojim tehničkim programom orijentiran na samu poljoprivrednu praksu s naglascima na ultra plitku obradu tla, mehaničku kontrolu korova i organsku poljoprivredu. Ratari će na pokusnim poljima predstaviti razne agrotehnike u uzgoju pšenice, a održat će se i međunarodno natjecanje robota u polju. 

Na gotovo 5.000 četvornih metara izložbenog prostora postavljeno je preko 90 oglednih parcela.

Simulirat će štetu od tuče

"Poljoprivredni sektor suočava se s brojnim kratkoročnim i dugoročnim promjenama, izazovima i prilikama. Imamo puno toga za pokazati i drago nam je što možemo predstaviti ne samo naše proizvode i konzultantske usluge, već i mogućnosti i koncepte nakon toliko vremena bez susreta licem u lice", izjavio je dr. Christoph Leufen, voditelj biljne proizvodnje u Raiffeisen Waren-Zentrale Rhein-Main eG (RWZ), suorganizatoru događaja. 

Održava se na gotovo 5.000 m2 

Vereinigte Hagel, vodeća tvrtka za osiguranje usjeva u Njemačkoj, koja je također suorganizator će pomoću stroja za simulaciju tuče "Hasi" predstaviti kako to izgleda šteta od oluje. Osim na tradicionalnim ratarskim kulturama, ove će se godine, zbog regionalne situacije, pokazati i šteta od nevremena u povrtarskoj proizvodnji. Posjetitelji se također mogu okušati u procjeni štete. "Osim informacija o našoj ponudi osiguranja, ove godine na dnevnom redu su i vremenski podaci te prognoza, u kojoj nastojimo biti sve precizniji putem naših meteosol® meteoroloških stanica", izjavio je Daniel Rittershaus, voditelj komunikacija, Vereinigte Hagel.

Demonstracija strojeva

Za demonstracije na polju trenutno je prijavljeno više od 70 strojeva, uključujući 21 stroj za plitku obradu tla - od lančanih drljača do organskih freza, plitkih kultivatora, tanjurača i plugova, također 16 međurednih kultivatora, 12 prskalica za zaštitu usjeva, ali i traktori, teleskopski utovarivači, rasipači gnojiva te strojevi opremljeni senzorima dušika.

Uvijek atraktivna demonstracija strojeva

Godišnji International Field Robot Event, terensko natjecanje robota za međunarodne studentske timove, održat će se po četvrti put u DLG Feldtage-u, a natjecatelji će pokazati neke od noviteta u polju robotike. Tipični terenski zadaci uključuju navigaciju u redovima usjeva, prepoznavanje korova i sl. 

Predstavit će i alternativne kulture

Tradicionalni događaj na pokusnom polju, koji je važan dio DLG-Feldtage od 1988., ove godine uključuje agronome iz sedam zemalja i regija. U svojim usjevima posijanim u listopadu prošle godine svaki sudionik nastoji postići najviši izravni učinak sa što manje troškova. Agrotehnika uključuje sortu, način sjetve, strategiju upotrebe gnojiva i planiranje zaštite. 

Ogledne parcele 

Na štandu DLG V K51 na pokusnim parcelama bit će izložene alternativne kulture poput konoplje, slanutka, leće, kvinoje, amaranta, heljde, prosa i lupine. U tri dana manifestacije, farmeri će rado odgovoriti na pitanja o svojim iskustvima i marketinškim prilikama za ove relativno rijetke biljne kulture. 

Detalje događaja potražite putem ove poveznice, a kako je DLG-Feldtage izgledao 2018., pogledajte u galeriji ispod teksta


Fotoprilog


Tagovi

DLG Feldtage Eksperimentalna farma Njemačko poljoprivredno društvo Demonstracija strojeva Natjecanje robota Ogledne parcele


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]