Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeleni krajolik
  • 29.05.2015. 12:25

Direktna prodaja eko proizvoda u Čakovcu!

Dio je to projekta Zeleni krajolik koji se provodi u okviru Operativnog programa prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska i djelomično je sufinanciran od EU. Njegovom provedbom, poljoprivrednicima koji proizvode proizvode visoke kvalitete, uvelike se olakšava poslovanje, jer je uređen besplatan prostor za prodaju i promociju u dijelu Eko tržnice.

  • 1.172
  • 69
  • 0

U petak 29. svibnja 2015. godine u 10:00 sati, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina otvorit će novouređeni dio Gradske tržnice u Morandijevoj ulici u Čakovcu, koji će biti namjenjen prodaji isključivo ekoloških proizvoda.

"Projekt je vrijedan 469.470,67 eura, a zajedno ga provode Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije-Kmetijsko gozdarski zavod Murska Sobota, Slovensko združenje za integrirano pridelavo zelenjave, Inštitut za napredne tehnologije in komunikacije iz Murske Sobota, Razvojna agencija grada Čakovca ČAKRA, Grad Ludbreg i EUVITA Cluster sa sjedištem u Varaždinu", doznajemo iz Ministarstva poljoprivrede.

Direktna prodaja eko proizvoda

Od ukupnog iznosa, ČAKRA je uložila je 88.617,67 eura. Dio je to projekta Zeleni krajolik koji se provodi u okviru Operativnog programa prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska i djelomično je sufinanciran od EU. Njegovom provedbom, poljoprivrednicima koji proizvode proizvode visoke kvalitete, uvelike se olakšava poslovanje, jer je uređen besplatan prostor za prodaju i promociju u dijelu Eko tržnice. Također, kako prenosi portal e-međimurje, proizvođačima eko proizvoda, omogućeno je sudjelovanje na sajmovima, formirani su novi promocijski i marketinški kanali poput zelenih točaka, odnosno prepoznatljivih prostora na kojima će se održavati promocije i proizvođačima biti omogućena direktna prodaja njihovih proizvoda, potom online tržnica, osigurani materijali za promociju i dizajn cjelokupnog vizualnog identiteta poljoprivrednih proizvoda, a putem stručnih, okruglih stolova, obavljena je i edukacija lokalnog stanovništva te proizvođača.

Nakon otvoranja, ministar Jakovina će zajedno s gradonačelnikom Čakovca Stjepanom Kovačem, uručiti certifikate za ekološku proizvodnju nositeljima 35 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Međimurske županije.


Tagovi

Čakovec Eko tržnica Tihomir Jakovina Ministarstvo poljoprivrede Zeleni krajolik Hrvatska Slovenija Zelene točke Online tržnica Okrugli stolovi Edukacija proizvođača Stjepan Kovač Certifikati Međimurska županija ČAKRA EUVITA Cluster Ludbreg


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.