Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agra 2019
  • 26.08.2019. 09:00
  • Gornja Radgona, Slovenija

Digitalizacija u poljoprivredi i preradi u fokusu sajma Agra 2019

Međunarodna sajamska izložba donosi novosti, vrhunsku tehniku i tehnologiju za poljoprivredu, šumarstvo, prehrambenu industriju kao i za vinogradarstvo i vinarstvo.

Foto: Agra
  • 410
  • 28
  • 0

Sajam AGRA 2019 u Gornjoj Radgoni otvoren je 24. i traje do 29. kolovoza te predstavlja najveći je slovenski i jedan je od najznačajnijih poljoprivredno – prehrambenih sajmova u Europskoj uniji i državama u okruženju. Naglasci su stavljeni na digitalizaciju u poljoprivredi i preradi. Uz tematske stručne skupove, na sajmu su izloženi i praktični radovi robota i dronova u tom poslovnom segmentu 

Međunarodna sajamska izložba donosi novosti, vrhunsku tehniku i tehnologiju za poljoprivredu, šumarstvo, prehrambenu industriju kao i za vinogradarstvo i vinarstvo. 

Kada je riječ o suvremenoj proizvodnji i uzgoju, tu su oprema, sjemenska roba te sredstva za prihranu i zaštitu bilja i životinja. Posjetitelji mogu uživati u najboljim proizvodima, hrani i vinu. U prvom planu su nove generacije poljoprivrednih proizvođača koji svoje proizvode nude na tržnici mladih poljoprivrednika.

AGRA ove godine pažnju posvećuje i ekološkoj poljoprivredi. Na stručnim izložbama goveda i ostalih životinja, uz atraktivne prezentacije na manježu, na bujnim sajamskim vrtovima i šumsko - parkovnim nasadima prikazuje se spoj najbolje tradicije i suvremene održive prakse.

Dobar osjećaj na sajmu popunit će ponuda odlične hrane iz obližnjeg okruženja. Upravo će taj segment biti u glavnoj ulozi na Danu gastronomije na kojem će se najaviti Slovenija kao Europska gastronomska regija 2021. 

U tradicionalnoj Agrinoj kuhinji ugledni kuharski majstori svakodnevno posjetiteljima nude kulinarske specijalitete pripremljene iz namirnica koje su bile nagrađene na stručnim ocjenjivanjima kvalitete kao i iz svježeg povrća ubranog na sajamskim vrtovima.   

AGRA širi poslanstvo suradnje kao temelj zajedničkog uspjeha. Osigurat će plodnost na domaćim i međunarodnim poljima. Tako je dan prije otvorenja sajma održana konferencija europskih ministara poljoprivrede u Ptuju, a u subotu su svi ministri bili na sajmu. 

Osim države partnera, austrijske Štajerske, na sajmu use predstavljaju i Mađarska, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Poljska, Bugarska i Vietnam. Predstavljen će biti i projekt "City Cooperation II" koji povezuje 24 mjesta susjednih Slovenije, Austrije i Mađarske. Međunarodni kooperacijski susret MEET4BUSINESS AGRA 2019 kojeg u suradnji organiziraju Pomurski sajam i Mariborska razvojna agencija/Enterprise Europe Network privući će kupce i uvoznike koji su posebno zanimljivi slovenskim i vanjskim poduzećima.   

Prema dugoj tradiciji, na Agri je društveno, veselo, prijateljsko, ukusno, zabavno i korisno. Ne samo za poslovni svijet, poljoprivrednike i profesionalce, nego za sve koji traže ukusnu i zdravu hranu, proizvedenu s poštovanjem prema čovjeku i okolini.


Tagovi

Agra 2019 Gornja Radgona Robot Dron


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić