Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Centralni dani polja kukuruza
  • 17.09.2014. 18:00

Dekalb predstava - u glavnoj ulozi kukuruz!

Uz Dekalb hibride povećajte prinos, nadoknadite troškove sjemena i zaradite više!

  • 2.116
  • 220
  • 0

Jučer smo u Komletincima imali priliku prisustvovati Dekalb Centralnim danima polja kukuruza, održanim u suradnji sa tvrtkom Bayer CropScience d.o.o. i Poljoopskrba MT d.o.o.. Na pokusnom polju tvrtke Cezareja d.o.o. okupilo se par stotina proizvođača koji su došli pogledati hibride koje je sjemenska kuća Dekalb predstavila. Klipove su pak otkrili kako bi se njihova duljina i kvaliteta što bolje vidjela, a cjelokupan prizor izgledao je vrlo efektno!

'Ovdje smo danas mogli vidjeti zasijano 13 hibrida kukuruza koje inače imamo u prodajnoj paleti, od FAO grupe 300 do FAO grupe 700, znači hibridi za sve namjene, bilo da se radi o proizvodnji zrna, za ranu upotrebu, ili čak evo do grupe 700, za proizvodnju silaže cijele stabljike.' navodi Igor Ribarić, prodajni predstavnik ove tvrtke.

Efektna prezentacija Dekalb hibrida kukuruza!

Na temelju ovogodišnjih rezultata za područje Slavonije i Baranje, posebno ističe iduće hibride:

  • DKC 5031, FAO 400
  • DKC 5276, FAO 460
  • DC 5222, FAO 470
  • DKC 5401, FAO 500

'DKC 5276 je naš najprodavaniji hibrid i usuđujem se reći da je, po visini prinosa koje ostvaruje u zadnjih nekoliko godina, točnije od 2010., apsolutno broj jedan hibrid na Hrvatskom tržištu. Kako i u ovako vlažnim godinama, isto tako se pokazao kao dobar hibrid i u sušnim godinama, kakva je bila 2012.' govori Ribarić.

Zašto Dekalb hibridi?

Reprezentativan broj proizvođača koji je posjetio ovaj događaj pokazuje kako su naši proizvođači već prepoznali kvalitetu Dekalb sjemena.

Osim visine prinosa, Dekalbovi hibridi izuzetno brzo otpuštaju vlagu iz zrna. Ako imate hibride iste vegetacijske grupe, više različitih sjemenskih kuća, a koji su zasijani u istom vremenskom periodu, možete očekivati da će vam Dekalbovi hibridi dati čak 3 do 4 % nižu vlagu.

Stogodišnji rad na stvaranju DEKALB hibrida kukuruza, rezultirao je time da je Dekalb danas sinonim za kvalitetu koja zajedno sa prinosom daje profit!

Bayerov Laudis u službi zaštite!

Bayer Laudis za Dekalb!

Herbicid nove generacije kojeg odlikuju novi način djelovanja, širok spektar korova i lakoća primjene, još jednom je dokazao svoju kvalitetu. Dekalb pokusna polja kukuruza tretirana su jedan puta tijekom vegetacijskog perioda i to sa 2l/ha, što se pokazalo kao odlično učinkovita doza. Laudis djeluje na najširi broj jednogodišnjih, ali i nekih višegodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova. Glavnu djelotvornost ostvaruje preko lista, na način koji je potpuno drugačiji od većine herbicida. Laudis uništava klorofil, prirodnu zaštitu lista korova, koji onda pod utjecajem sunčeve svjetlosti propada. Iz tog razloga Laudis uspješno suzbija i male korove, ali i korove većeg uzrasta.

Tvrtka Bayer unazad par godina puno surađuje sa tvrkom Dekalb, a zajednički jezik našli su u kvaliteti svojih proizvoda koje nude profesionalnim proizvođačima.

Poljoopskrba Međunarodna trgovina i njihovi impozantni strojevi

PMT na Dekalb danima kukuruza!

Bez obzira na to imate li manje ili veće poljoprivredno gospodarstvo, u prodajnom asortimanu tvrtke PMT d.o.o., koja profesionalnim poljoprivrednicima nudi traktore i priključne strojeve, zasigurno ćete pronaći nešto i za sebe.

Njihovu prezentaciju i prodajni asortiman mogli ste vidjeti i na nedavnom FarmShow sajmu u Osijeku, kada su, radom u polju, prikazali stvarnu kvalitetu svojih proizvoda. Kao ovlašteni partner cijenjenih Massey Ferguson traktora, ovlašteni zastupnik Valtra traktora, koje kupac po narudžbi u potpunosti može prilagoditi svojim potrebama, te Väderstad priključnih strojeva, ali i brenda Avant, zaista imaju impozantnu paletu za pokazati.

Na Dekalb Centralnim danima polja prisutni su mogli pogledati Väderstad TopDown stroj za obradu tla, opremljen BioDrill strojem za sjetvu, kao i Väderstad 6-rednu sijačicu. Pored Valtra N serije traktora, koji je vukao Findri Master plus prskalicu, sparkirali su i uvijek rado viđen gusjeničar Challenger MT 7650, a uza sve njih i Avant 528 komunalni traktor.

Dekalb osvaja hrvatsko tržište

Iz tvrtke Dekalb ne skrivaju oduševljenje napretkom na hrvatskom tržištu jer im se prodaja unazad par godina povećala za čak 250 % pa sada imaju tržišni udio od 12 %. Na nekim područjima, poput ovog gdje su održani Centralni dani polja kukuruza, znači okolica Grada Otoka, Komletinci, Nijemci, Dekalb je zastupljen sa čak 50 % tržišnog udjela. U planu je dakako i daljnji rast i razvoj, kao i još puno inovativnih rješenja za poljoprivrednike!

Ukoliko pak niste prisustvovali događaju, ispod članka pogledajte foto galeriju.


Fotoprilog


Tagovi

Dekalb PMT d.o.o. Bayer CropScience Igor Ribarić Komletinci Centralni dani polja kukuruza Cezareja d.o.o. Findri prskalica BioDrill TopDown stroj Challenger gusjeničar Valtra N serija Pokusna polja kukuruza Hibridi kukuruza Vlaga zrna

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]