Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani hrvatskog šumarstva
  • 02.08.2017. 19:00

Dani hrvatskog šumarstva u Našicama

Dani hrvatskog šumarstva i Dani slavonske šume stopit će se ove godine u jedan događaj na kojem će se slaviti najbolje što hrvatsko šumarstvo današnjice ima za ponuditi širokoj javnosti.

  • 1.906
  • 167
  • 0

Dani hrvatskog šumarstva i Dani slavonske šume stopit će se ove godine u jedan događaj na kojem će se slaviti najbolje što hrvatsko šumarstvo današnjice ima za ponuditi širokoj javnosti. Najveća šumarska manifestacija koja se održava povodom 20. lipnja - Dana hrvatskog šumarstva, udružit će snage s poznatom priredbom Dani slavonske šume koja će 9. rujna već tradicionalno, po 17 put, otvoriti svoja vrata brojnim znatiželjnicima.

Ove godine čast je pripala Upravi šuma Našice koja će ugostiti šumare iz 16 Uprava šuma podružnica uz popratne kulturno - znanstveno - sportske sadržaje. Manifestacija Dani hrvatskog šumarstva održava se svake dvije godine u organizaciji Hrvatskih šuma d.o.o., pri čemu se pojedine uprave šuma izmjenjuju kao domaćini a prvi Dani održani su u Bjelovaru 1994. godine.

Središnji događaj manifestacije je natjecanje šumarskih radnika sjekača koje će se održati 9. rujna u našičkom perivoju. Prijašnjih godina posjetitelji su mogli uživati u natjecanju slavonskih šumara dok će ove godine našički park ugostiti najbolje šumske radnike sjekače iz cijele države. Pored natjecanja, cijela manifestacija obuhvaća i niz različitih popratnih događanja koji promoviraju šumarske djelatnosti.

"Dani hrvatskog šumarstva najviši su oblik promicanja Hrvatskih šuma. Tom prilikom želimo približiti širokoj javnosti šumarstvo, šumu te život u njoj i njezinu neizrecivu vrijednost u očuvanju života na našoj planeti. Uz to, želimo javnosti približiti svakodnevni život šumara i šumskih radnika te ih predstaviti kao vrijedne ljude koji intervencijama u prirodi, od uzgojnih zahvata pa sve do sječe osiguravaju potrajnost naših šuma na radost budućih generacija, kako je to bilo u prošlosti tako i danas", najavljuju iz Hrvatskih šuma.

Foto. Hrvatske šume


Tagovi

Hrvatske šume Manifestacija Dani hrvatskog šumarstva Dani slavonske šume


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).