Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cernik
  • 16.10.2018. 13:45

Dani cerničkog portugisca uz izložbu plodova starih sorti

 I na ovoj izložbi sudjelovat će zaljubljenici u stare sorte iz cijele Hrvatske, ali i stručnjaci i savjetnici za poljoprivredu, rasadničari, voćari-praktičari i predstavnici škola", najavljuje predsjednik Udruge vinogradara i voćara Cernik, Zvonko Živković. 

Foto: Vjekoslav Hudolin
  • 298
  • 20
  • 0

Udruga vinogradara i voćara Cernik, Hrvatska poljoprivredno šumarska-savjetodavna služba i Lokalna akcijska grupa Zapadna Slavonija pripremaju izložbu plodova starih sorti voća, povrća, šumskih voćkarica, ljekovitog i začinskog bilja i prerađevina od njih pod nazivom "Sačuvajmo stare sorte“.

"Izložba će se održati u subotu, 20. listopada u dvorcu u Cerniku s početkom u 10,00 sati kao sastavni dio tradicionalne manifestacije Dani cerničkog potrugisca. U sklopu izložbe planiramo nekoliko prezentacija s naglaskom na proizvodnju prerađevina od starih sorata voća, povrća, šumskih voćkarica te ljekovitog i začinskog bilja. I na ovoj izložbi sudjelovat će zaljubljenici u stare sorte iz cijele Hrvatske, ali i stručnjaci i savjetnici za poljoprivredu, rasadničari, voćari-praktičari i predstavnici škola", najavljuje predsjednik Udruge vinogradara i voćara Cernik, Zvonko Živković. 

Cilj organiziranja skupa u Cerniku je potaknuti još veću brigu na traženju, spašavanju, očuvanju i sadnji starih sorti povrća, voća  ljekovitog i začinskog bilja pogodnih za organski uzgoj, ali i ukazati na važnost sadnje šumskih voćkarica kako u tradicijskim voćnjacima, tako i na šumskim površinama.  


 


Tagovi

Cernik Stare sorte Portugisac


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).