Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • CROFISH
  • 20.11.2019. 16:30
  • Istarska, Poreč

Cjelokupni ribarski sektor na 13. CROFISH-u

Cilj sajma je jačanje pozicije ribarskih proizvoda u lokalnoj prehrani, uređenje tržišta, izgradnja infrastrukture, unapređenje poslovne suradnje i pristupa ribarstvu, intenziviranje proizvodnje i izvoza, te povećanje konkurentnosti ribara.

Foto: Facebook/Crofish
  • 382
  • 24
  • 0

Već 13. CROFISH, međunarodni sajam ribarstva. ribarske opreme, akvakulture, sportskog ribolova i sportova na vodi održat će se u porečkoj dvorani Žatika od 22. do 24. studenog 2019. godine.

"Cilj je sajma da se na jednom mjestu omogući okupljanje i predstavljanje svih zainteresiranih gospodarskih subjekata iz djelatnosti ribarstva, marikulture i sportskog ribolova Republike Hrvatske te susjednih država, a sve u ozračju međunarodne i međuregionalne suradnje kao važnog činitelja u razvoja morskog ribarstva i marikulture. Cilj je i jačanje pozicije ribarskih proizvoda u lokalnoj prehrani, uređenje tržišta ribarstva, izgradnja ribarske infrastrukture, unapređenje poslovne suradnje i pristupa ribarstvu, intenziviranje proizvodnje i izvoza te povećanje konkurentnosti ribara", najavljuju organizatori Udruženje obrtnika Poreč. 

Tijekom održavanja Sajma planira se održati niz popratnih događaja, od kojih naglašavaju tribine, specijalizirana predavanja i susrete partnera – ribara, te aktivnosti približavanja proizvoda ribarstva turističkom tržištu i javnoj potrošnji u školama i vrtićima.

Ove će godine na Crofishu biti prisutan cjelokupni ribarski sektor, sve kordinacije, grupacije i nijihovi predstavnici koji će održati sastanke s predstavnicima ministarstva poljoprivrede i uprave ribarstva. Posjet sajmu i ove je godine besplatan, a očekuje se 5.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i šire.

U sklopu sajma će se održati:

  1. Koordinacija plivaričara
  2. Koordinacija kočara
  3. Koordinacija malih plivaričara i obalnih mreža potegača
  4. Koordinacija malih alata
  5. Koordinacija školjkaša

Na sajmu će također prisustvovati različiti klasteri sektora (akvakulture i dr.), ribarske zadruge i udruge ribara, LAGUR-i, predstavnici znanstvenih i istraživačkih centara iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja koji će predstaviti razne oblike suradnje, primjere dobre prakse i strateške projekte između Republike Hrvatske i Italije te hrvatskih i talijanskih FLAG-ova.

Organizator sajma je Udruženje obrtnika Poreč uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Istarske županije i Grada Poreča-Parenzo.


Tagovi

CROFISH Međunarodni sajam ribarstva Ribari Ribarstvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]