Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Noćnjak 2023
  • 01.04.2023. 22:00
  • Splitsko-dalmatinska, Tučepi

Bovan d.o.o. šampion Noćnjaka za kvalitetu pakovina!

Na 25. međunarodnom susretu maslinara i uljara - Noćnjaku dodijeljene su i nagrade za najbolje pakovine maslinovih ulja i proizvoda od masline

Foto: Maja Celing Celić
  • 952
  • 139
  • 0

"Maslina je i majka i žena. Kad sprima, majka je, a kada ju malo bolje obradite, kada joj posvetite pažnju, onda je i žena. Kao i svaka žena kada joj se više posveti pažnje, ona odmah uzvrati", riječi su kojima se prisutnima na večerašnjoj dodjeli nagrada za najbolje maslinare u kategoriji pakovina obratio Želimir Bašić, predsjednik Skupštine Zadružnog saveza Dalmacije, organizatora jubilarnog, 25. Noćnjaka, Međunarodne manifestacije maslinara i uljara u Tučepima. 

Kaže kako je prije 25 godina kada su počinjali, situacija u maslinarstvu i uljarstvu bila puno drugačija. "Bilo je daleko manje maslina, a kvaliteta upitna. Često puta se zbog loše kvalitete ulje nije moglo ni prodati", prisjetio se i dodao da je danas je situacija sasvim drukčija. "Imamo daleko veći broj zasađenih maslina, a isto tako kvaliteta je na vrlo visokom nivou. Danas su naša ulja, a to dokazuju odličja i nagrade koje dobivaju po svijetu, među najboljim uljima u Europi, ako ne i u svijetu. Drugi je problem cijene i izvoza, ali kvaliteta je na vrlo visokom nivou. Noćnjak je tu sigurno doprineo, kroz edukacije, radionice, znanstvene i stručne skupove", zaključio je,  nakon čega je krenula i dodjela priznanja.  

Želimir Bašić, predsjednik Skupštine Zadružnog saveza Dalmacije

Šampion za kvalitetu pakovine ekstra djevičanskog maslinovog ulja je Bovan d.o.o. iz Nadina, za ekstra djevičansko maslino ulje "Mati" sljubljenih sorti. Šampion za izgled pakovine maslinovog ulja je OPG Radoslav Županović iz Kruševa. Priznanje za najbolje monosortno ekstra djevičansko maslinovo ulje dodijeljeno je OPG Olea Istra iz Funtane, za ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte leccino. Priznanje za najbolje višesortno ekstra djevičansko maslinovo ulje dobila je Domen Drufovka iz Podsabotina, Slovenije, za ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti.

Dodijeljeno je i 79 zlatnih, 15 srebrnih te četiri brončane medalje.

Noćnjak 2023: Šampion otvorenih ulja Daniela Damić iz Rogotina

Također, večeras su uručene i nagrade za proizvode od maslinova ulja. 

Priznanje za najbolji prehrambeni proizvod s maslinovim uljem uručeno je Vilma slastice d.o.o. iz Raba, za Hrvatsku u čokoladi s maslinovim uljem. Za najbolji kozmetički proizvod s maslinovim uljem priznanje je dobilo Lisjak d.o.o. iz Kopra, Slovenija, za Olive Garden - Massage Oil Orchid. Priznanje za najbolji proizvod od drva masline dobio je obrt Tatiana iz Raba, za nakit Feta masline. 

U ovim je kategorijama uručena i 21 zlatna, 16 srebrnih te dvije brončane medalje. 

25. Noćnjak završen je Balom šampiona i zabavnom večeri uz prezentaciju vina Dubrovačko-neretvanske županije.

Popis priznanja i nagrađenih pogledajte u dokumentima ispod teksta. 


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Pakovine Šampioni Bovan d.o.o. Radoslav Županović Noćnjak 2023 Tučepi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]