Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani masline
  • 24.01.2023. 10:30
  • Zadarska, Zadar

Bliže se jubilarni, 25. Dani masline u Zadru - prijavite svoja ulja!

Natjecanje će se odvijati u dvije kategorije, a kao i prethodnih godina, vrijedna manifestacija imat će i edukativni te humanitarni karakter.

Foto: N. Jusup
  • 1.909
  • 117
  • 0

Jubilarni, 25. međunarodni Dani masline u Zadru, održat će se 28. i 29. travnja. 

“Očekujemo kvalitetna ulja i dobar odziv maslinara”, kaže predsjednik organizacijskog odbora Benito Pucar otkrivajući da su svoje sudjelovanje najavili i maslinari iz susjednih zemalja Italije, Slovenije, BiH i Crne Gore, a dakako, očekuju se ulja iz svih sedam županija jadranske Hrvatske, od Savudrije do Prevlake. 

Za sudjelovanje na ovoj vrijednoj manifestaciji, potebno je ispuniti prijavnicu koju možete preuzeti ispod teksta. Uzorke ulja moguće je osobno donijeti ili poslati na adresu Zavod za javno zdravstvo Zadar, 23000 Zadar, Ljudevita Posavskog 7a, IV kat, Služba za zdravstvenu ekologiju i zaštitu okoliša. 

Potrebno je donijeti ili poslati ukupno 2x 0,5L maslinovog ulja. Rok za dostavu uzoraka je 28. veljače, a kotizacija iznosi 27 eura po uzorku. Podatci za plaćanje su: IBAN Udruge: HR9223900011100510842, Model: 00, Poziv na broj: datum uplate ili OIB te Opis: Kotizacija za Dane maslina Zadar 2023. 

Dani masline 2022: Šampionska Koruna Stojka Suraća i Sise pakovina Nevena Kovačića

Kako napominju, kemijsku analizu (Peoksidni broj, SMK, K-brojeve) obavit će i ove godine akreditirani laboratorij Zavoda za javno zdravstvo Zadar za senzorsku analizu, Profesionalni panel ZZJZ Zadar.

"U pripremi manifestacije, uvažavajući prijedloge maslinara, odlučeno je da se na jubilarnim 25. Danima masline natjecanje odvija u dvije kategorije i to otvorenih ulja te pakovine", otkriva Pucar.

Svi zainteresirani maslinari mogu se dodatno informirati putem telefona, mobitela i e-maila. Kontakti su Filip Erceg 099/ 510 91 54, Matko Bačinić 095/ 908 37 31, Zavod za javno zdravstvo Zadar 023/300 – 856 ili e-mail: info@danimasline.com, bpucar@zjz-zadar.hr

Natjecateljski, edukativni i humanitarni karakter 

Osim natjecateljskog, Dani masline imaju i edukativni te humanitarni karakter. Pogramom su predviđeni stručni skupovi na kojima će eminentni stručnjaci prezentirati najnovija agrotehnička dostignuća u maslinarstvu i uljarstvu. U planu su i vođene degustacije maslinovih ulja s ciljem da potrošači nauče razlikovati dobro od lošeg ulja.

Humanitarni dio manifestacije, kao i dosadašnjih godina odvijat će se u sklopu popularnog Maslinarskog marendina gdje za konzumaciju tradicionalnih jela i domaćih vina konzumenti daju dobrovljne priloge za Opću bolnicu Zadar kao što su, primjerice, i dosad davali za nabavu uređaja za zračenje - linerarnog akceleratora neophodnog u liječenju onkoloških bolesnika. Ulje preostalo nakon ocjenjivanja i vođenih degustacija donirat će se potrebitim štićenicima Doma sv. Frane u Zadru.


Dokumenti


Tagovi

Dani masline Prijava Benito Pucar Jubilarni dani masline Zadar Ocjenjivanje ulja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]