Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Radionica
  • 27.02.2023. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Besplatna radionica za OPG-ove o preciznoj poljoprivredi i internet stvari

Prijaviti se na radionicu možete još danas, a održat će ju stručnjaci Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija i Poljoprivrednog instituta Osijek.

Foto: Depositphotos/Stockr
  • 1.212
  • 157
  • 0

"Precizna poljoprivreda i kontinuirano prikupljanje podataka s polja", naziv je radionice namijenjene poljoprivrednim proizvođačima/vlasnicima OPG-ova koja će se održati u srijedu 1. ožujka 2023. godine od 11 do 14 sati na Poljoprivrednom institutu Osijek (Južno predgrađe 17).

Na njoj će se upoznati poljoprivredne proizvođače s novim pametnim sustavom za praćenje stanja usjeva koji se razvija u sklopu znanstveno-istraživačkog projekta IoT-polje. Kako napominje istraživački tim, primjena IKT i umreženih uređaja u poljoprivredi može značajno unaprijediti učinkovitost korištenja zemljišnih površina te povećati količinu i kvalitetu prinosa uz smanjenje negativnih utjecaja klimatskih promjena na prinose kultura od strateške važnosti za Hrvatsku. 

Cilj je, kažu, potaknuti primjenu IoT-rješenja u domaćoj poljoprivredi kroz interdisciplinarna istraživanja Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) i Poljoprivrednog instituta Osijek (PIO).

Sudjelovanje na radionici besplatno je za sve sudionike, ali je zbog organizacije i ograničenog broja sudionika potrebna prijava.

Prijaviti se možete ovdje o popunjena predviđenih mjesta, odnosno najkasnije danas, 27. veljače 2023.

Inače, projekt je započeo u ožujku 2020., a financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru poziva Ulaganje u znanost i inovacije.


Tagovi

Radionica Precizna poljoprivreda Poljoprivredni institut FER FERIT


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]