Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrosirm 2019
  • 07.06.2019. 12:00

Agrosirm: Sajam koji predstavlja sve što je potrebno u poljoprivredi

U sklopu Agrosirma održat će se i fijakerijada koja se organizira u okviru projekta "HORIS - konjička ruta Srijema"- program prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije.

Foto: Agencija za rural. razvoj, S. Mitrovica
  • 369
  • 35
  • 0

Agrosirm, srijemski poljoprivredni sajam održat će se 8. i 9. lipnja održati u Sremskoj Mitrovici u susjednoj Srbiji, na Hipodromu. Ideja o potrebi za ovakvom smotrom agrara javila se 2017. godine kada je na istom mjestu organizirana Izložba poljoprivredne mehanizacije, koja je već 2018. godine prerasla u sajam, da bi se u takvom obliku održala i ove godine.

U nedjelju od 14 sati održat će se "Fijakerijada", u organizaciji Konjičkog kluba "Srijem". Fijakerijada se organizira u okviru projekta "HORIS - konjička ruta Srijema"- program prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati, a svečano je otvorenje u subotu 8. lipnja u 11 sati.

Sajam nudi sve što poljoprivredniku treba

Uvažavajući interese gospodarstva i gospodarstvenika, a uzimajući u obzir privrednu strukturu i veliki udjel poljoprivrede u njoj, ideja i cilj organiziranja ovakvog događaja je da se na jednom mjestu predstavi sve što može zanimati poljoprivrednika - od mehanizacije, priključnih strojeva, sjemenske robe, stočne hrane, sadnog materijala, do novih tehnoloških rješenja koja pojednostavljuju i čine ekonomičnijom poljoprivrednu proizvodnju. U poljoprivrednom dijelu sajma demonstrirat će se rad motornih testera, trimera, atomizera, prskalica i druge mehanizacije. 

U drugom segmentu sajma bit će predstvaljeno još nešto čime se Srijem ponosi - gastronomsko turistička ponuda. Očekuju se brojni izlagači poljoprivredno prehrambenih proizvoda, proizvođači suhomesnatih proizvoda, kozjeg i kravljeg sira, slatko slane zimnice, rakije, vina, kao i etno gospodarstva i proizvođači zanatskih proizvoda - rukotvorine, suveniri, kućna radinost.

Svi specijaliteti dijelit će se besplatno posjetiteljima

U okviru gastro turističkog bloka bit će predstavljena i "Korpa srijemskih tradicionalnih proizvoda", koju čine lokalni poljoprivredno prehrambeni i zanatski proizvodi. Na sajmu se očekuje i bogat prateći sadržaj - kuhat se vojnički grah, kotlići, paprikaš od gljiva, a svi specijaliteti dijelit će se besplatno posjetiteljima. Najsretnije očekuju i vrijedne nagrade sponzora sajma - gume za traktor firme "Mitas" Ruma, kao i vikend za dvije osobe u hotelima "Premier Aqua" u Vrdniku i "Moravica" u Sokobanji.


Tagovi

Poljoprivredni sajam Agrosirm Sremska Mitrovica Prekogranična suradnja Smotra agrara


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana je dipl.ing. poljoprivrede te rado istražuje aktualnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i sigurne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]