Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Online marketing
  • 27.08.2017. 08:46

Agro.Rocks o digitalnoj promociji u agraru

U Osijeku je održana je prva Agro.Rocks konferencija digitalnog marketinga poljoprivrede i ruralnog prostora

  • 822
  • 47
  • 0

U veseloj i opuštenoj atmosferi protekla je prva Agro.Rocks konferencija, održana 25.08.2017. u Osijeku, u CoWorking prostoru Poduzetničkog inkubatora BIOS, a u organizaciji Informacijskog sustava Agroklub.

Jedinstvena konferencija na ovim prostorima, dinamičnog koncepta, pokrivala je teme digitalnog marketinga poljoprivrede i ruralnog prostora. Važnost korištenja interneta u svim gospodarskim segmentima je davno poznata, a na konferenciji su se dublje obradile poljoprivredne teme vezane uz korištenje interneta i alata za uspješno pozicioniranje na digitalnom tržištu.

Raznovrsnost predavača, kratka predavanja i ugodan ambijent Poduzetničkog inkubatora BIOS su osigurali uspješnost konferencije. Organizatori su uspjeli i dovesti neke od najpoznatijih imena u Hrvatskoj u segmentu marketinga i korištenja interneta za poslovne svrhe.

Sudionici konferencije su bili iz različitih sektora poljoprivrede, poljoprivredne mehanizacije i poslovanja vezanih uz poljoprivredu i ruralni prostor.

Konferencija je bila podijeljena u tri bloka predavanja koji su pokrili internet odredišta, trgovine i sadržaj, zatim se govorilo o must-have alatima i društvenim mrežama, te strategiji komunikacije, a na kraju je bio panel.

Jedan od organizatora, Vedran Stapić, kao prvi predavač konferencije napravio kratki pregled poljoprivrede na internetu te internet odredišta na realnom primjeru Agrokluba. Iz Inchoo-a, poznate osječke tvrtke koja se bavi cjelovitim ecommerce rješenjima, došao je Dražen Karačić-Šoljić i pokazao na koji način se može organizirati prodaja na internetu i koji su procesi potrebni za taj pothvat. Jedna od najutjecajnijih žena domaće start-up scene te suvlasnica i glavna urednica portala Netokracija, Mia Biberović, je govorila o važnosti sadržaja te kako i koliko on utječe na kupce i korisnike.

Drugi dio predavanja je počeo izlaganjem Damira Podhorskog, Google Analytics i AdWords stručnjaka iz Escape studia koji je pojasnio važnost digitalnog marketinga i opravdanosti ulaganja. Na ovo veoma zanimljivo predavanje se nadovezao poznati i priznati Google stručnjak i predavač Miroslav Varga ulazeći dublje u izazove s kojima se susreće u Google AdWords kampanjama. Ovaj praktični dio konferencije je zaključio sjajan Karlo Konig iz King Kong agencije s predavanjem na temu kako doći do što više pratitelja i njih pretvoriti u aktivnu zajednicu oko pojedinog brenda.

Strategiju komunikacije na internetu, odnosno, kako do srca poljoprivrednih proizvođača je pokazao jedan od organizatora, Mario Relatić iz Agrokluba

Službeni dio konferencije je završio panelom koji je, začinjen domaćom rakijom i dobrim društvom, prerastao u veselo druženje koje se nastavilo na #showmustgoon partyju na zelenom krovu Poduzetničkog inkubatora BIOS.

Svi sudionici su dobili materijale s konferencije i nove ideje kako unaprijediti svoje poslovanje kroz pametno korištenje interneta. Kroz anketu zadovoljstva sudionika organizatori su saznali da je ovaj format konferencije jako dobro bio prihvaćen te da se očekuje nastavak s novim temama i zanimljivim predavačima.

Stoga, očekujte najave za sljedeću Agro.Rocks konferenciju!


Fotoprilog


Tagovi

Agro.Rocks Konferencija Osijek Mia Biberović Dražen Karačić-Šoljić Miroslav Varga Mario Relatić Karlo Konig Damir Podhorski Vedran Stapić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]