Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomurski sajam
  • 30.08.2013.

Agra okupila poljoprivredu regije u Gornjoj Radgoni

Ovogodišnji sajam Agra u Gornjoj Radgoni posjetilo je više od 126.000 posjetitelja

  • 828
  • 42
  • 0

Već pola stoljeća u Gornjoj Radgoni u Sloveniji održava se najveći i najvažniji međunarodni poljoprivredno prehrambeni sajam AGRA. Ove godine, pedeset i prvi puta, na sajmu se predstavila najbolja poljoprivredna tradicija i kvaliteta u proizvodnji hrane, u zajedništvu s inovativnom svježinom novih tehnologija i znanja, uz široko međunarodno sudjelovanje te uz mnoga popratna sajamska događanja.

"Najveći broj posjetitelja dolazi iz Slovenije te susjednih Austrije, Mađarske i Hrvatske, a gotovo i da nema europske države iz koje nismo imali posjetitelje. Na našem sajmu sve je veća uloga tvrtki i posjetitelja iz Hrvatske jer nakon Vašeg ulaska u EU postali smo jedno tržište.", rekao nam je glasnogovornik sajma, Miran Mate.

Sajam AGRA pratili su i mnogi aktualni stručni skupovi, savjetovanja i okrugli stolovi u organizaciji vladinih i nevladinih organizacija.

Na važnost znanja u preradi i pripremi hrane, upozorio je Konzorcij biotehničkih škola kao i institucije s područja visokog obrazovanja s ponudom proizvoda koji nastaju u procesu učenja.

Pčelarski savez Slovenije i Pčelarski savez društava Pomurja pripremili su pčelarsku izložbu s degustacijom meda, radionicama za djecu i mlade, prodaju pčelarskih proizvoda kao i druga stručna događanja.

Šumarstvo, šume i drvo bili su jedna od središnjih tema ovogodišnjeg sajma s proširenom ponudom najnovije mehanizacije, opreme i alata s područja šumarstva te s bogatim pratećim programom.

Konferencija poljoprivrednih ministara

Ministarstvo za poljoprivredu i okoliš organiziralo je konferenciju poljoprivrednih ministara regije na temu strategije bjelančevina u kojoj je sudjelovao i naš resorni ministar Tihomir Jakovina. Na konferenciju su se odazvali pozvani ministri poljoprivrede zemalja koje su povezane u Danubia Soya Association.

Na sajmu AGRA tradicionalno su organizirane i velike stručne izložbe životinja slovenskih autohtonih pasmina (slovenska hladnokrvna pasmina, cikasto govedo, ovce jezersko sočavske pasmine ...). Uzgajivači i udruge sudjelovale su u degustacijama i ponudi svojih mesnih i mliječnih proizvoda predstavljenih pasmina.

Prezentaciji vrhunskih dometa na području poljoprivredne mehanizacije, alata i opreme, poljoprivrednih objekata i zaštite okoliša, pridružili su se i novi proizvođači iz okolnih država.

Agra 2013 u brojkama

  • izložbeni prostor ukupno - 68.300 m2
  • izložbeni prostor u halama - 23.000 m2
  • vanjski izložbeni prostor - 27.000 m2
  • izložba životinja - 3,000 m2
  • izložbene plantaže, jahaonica, prostor za aktivnosti - 15.300 m2
  • broj izlagača - 1.730
  • broj zemalja učesnica - 29
  • broj posjetitelja 2013. - 126.000

Ambijent ovogodišnje Agre možete pogledati putem fotopriloga ispod teksta.


Tagovi

Agra 2013 Gornja Radgona Slovenija Poljoprivredni sajam Miran Mate

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]