Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni sajam
  • 16.09.2021. 13:00
  • Novi Sad

88. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu u punom formatu

Nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije, radi se u punom formatu i svi segmenti će biti zastupljeni kao i prethodnih godina, naglasio je direktor Novosadskog sajma.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 232
  • 54
  • 0

Pripreme za 88. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, u susjednoj Srbiji, u punom su jeku. Od 18. do 24. rujna svim zainteresiranim posjetiteljima na raspolaganju su mnogobrojni izlagači svih grana poljoprivrede kao i tvrtke iz 17 zemalja Europe.

Na konferenciji za novinare, povodom ovogodišnje manifestacije, a nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković istaknuo je da se radi u punom formatu i svi segmenti će biti zastupljeni kao i prethodnih godina.

"Ono što daje posebnu kvalitetu ovom Međunarodnom poljoprivrednom sajmu je da se svi izlagači ne obraćaju samo srpskom tržištu već i tržištu u regiji i to je ono što nas čini jedinstvenim i predstavlja ovu tradiciju od 88 godina", rekao je i dodao da se pravi jedan kvalitetan sajam u otežanim uvjetima i da će biti za 30 posto manji od onog iz 2019. godine, koji se smatra najvećim do sad.

Zemlja partner - Češka 

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Republika Češka, koja je inače na ovoj manifestaciji prisutna od 2017. godine, a u okviru svog štanda predstavit će se 13 tvrtki raznih profila od uzgoja i genetike goveda, proizvodnje i prodaje opreme, hrane i drugo.

Na štandu ćemo imati bogati program, rekao je Vladimir Vanja

"Osim toga, na štandu ćemo imati i bogati kulturni program, našu narodnu muziku, pripremati specijalitete češke kuhinje, pa pozivam sve da nas posjete", istakao je poljoprivredni ateše Republike Češke Vladimir Vanja.

Nagradna igra: Traktor, prikolica, sijačica i traktorska kosilica

Ove godine posjetitelje osim bogate ponude izlagača, atraktivnih popusta tvrtki i osiguravajućih kuća očekuje i nagradna igra na kojoj mogu osvojiti priključne strojeve, traktorsku kosilicu i Belarus traktor.

"Ovo je jubilarni 25. put kako darujemo traktor na Sajmu. Riječ je o dobro poznatom svim poljoprivrednicima - Belarus 82.1 sa 81 konjskom snagom pa se nadam da će i ove godine otići u prave ruke. Ove godine izložit ćemo 22 modela traktora i oko 30 priključnih strojeva. Tu bi izdvojio redizajnirani traktor od 136 konjskih snaga", rekao je zamjenik generalnog direktora Agropanonke, Aleksandar Švonja i istaknuo da njihova kompanija nije podizala cijene traktora u posljednje dve godine.

U susret Poljoprivrednom sajmu

Firma koja prvi put daruje na Poljoprivrednom sajmu i to dvije nagrade: prikolicu Parazoglu i pneumatske diskosne sijačice Sakalak, je MBV firma. "Prikolice su kapaciteta od četiri do 30 tona. Izlažemo šest tipova, a Parazoglu, koja je predmet nagradne igre, ima 10 tona", rekao je generalni direktor Blagoje Milinković.

Traktorsku prikolicu John Deere daruje KITE DOO.

"Izložit ćemo nekoliko novih modela traktora i bit će naglasak na preciznoj poljoprivredi. Odlučili smo da osim klasične poljoprivrede krenemo malo i u šumarstvo i izložimo sada nove generacije traktorskih skidera, odnosno zglobne traktore", predstavio je direktor Đorđe Mišković.

Tijekom sajamskih dana bit će održani B2B skupovi, Dani voćara i stočara, izvlačenje imena dobitnika navedenih strojeva, večer šampiona... Posebna zanimljivost bit će bik simentalske pasmine Miško težak 2.000 kilogram koji će biti i najteže grlo na Sajmu.


Tagovi

Međunarodni poljoprivredni sajam Novosadski sajam Slobodan Cvetković Nagradna igra Bik Miško


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]