Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam
  • 24.07.2013.

8. Dani Sunca u Zadru

Dani sunca održat će se 22. srpnja do 4. kolovoza na Obali kralja Petra Krešimira IV (Riva) u Zadru

  • 369
  • 16
  • 0

"Dani sunca", 28. po redu sajam zdrave hrane, tradicijskih proizvoda i suvenira u organizaciji udruge "Eko-Zadar" održat će se od 22. srpnja do 4. kolovoza 2013. na Obali kralja Petra Krešimira IV (Riva) u Zadru. Na četrnaestodnevnom sajmu predstaviti će se ukupno 13 proizvođača iz deset županija.

Iz Zadarske županije na sajmu sudjeluju OPG Drago Drmić iz Zadra s domaćim likerima, džemovima, začinima, prirodnom kozmetikom i slasticama, OPG Mladen Jezidžić, također iz Zadra, s medom i pčelinjim proizvodima i OPG Marija Kuljeric s prirodnom kozmetikom "Miris Silbe"; kremama i melemima od ljekovitog bilja s otoka Silbe. Iz Primorsko-goranske županije na "Dane sunca" stiže Socijalna zadruga Put iz Rijeke čiji su sirupi od samoniklog ljekovitog bilja, te voća i povrća, kao i džemovi i pekmezi nastali u sklopu programa radne terapije kojoj je svrha resocijalizacija marginaliziranih osoba; nezaposlenih, osoba s invaliditetom i posebnim potrebama, bivših ovisnika i beskućnika.

Iz Grada Zagreba s proizvodima na bazi lavande dolazi OPG Štefančić, a s medom, proizvodima od meda, voćnim rakijama i likerima OPG Marjanović. Ručno izrađenu obuću od prirodnih materijala ponudit će Šik cipele d.o.o. iz Kloštar-Ivanića u Zagrebačkoj županiji, dok se obrt Mecena iz Ivanca u Varaždinskoj županiji predstavlja tradicijskim posuđem i suvenirima izrađenim na lončarskom kolu. Iz Osječko-baranjske županije, iz Darde, s nakitom od koštica i recikliranog materijala iz prirode stiže Domaća radinost Vranješ.

Desertno voćno vino i likere od voća iz vlastitog voćnjaka donosi bjelovarski OPG Vjekoslav Škudar. Voćne rakije i likeri stižu i iz Sisačko-moslovačke i Šibensko-kninske županije jer će se na sajmu naći i OPG Vicencinović-Hergouth iz Gornje Gračenice, kao i OPG Aralica iz Šibenika koji donosi i proizvode od maslina i višnje maraške temeljem kojih je i uvršten u popis ekoloških proizvođača. S medom, peludi, propolisom i voskom iz ekološke proizvodnje na "Dane sunca" siže i EKO OPG Brnardić iz Duge Rese u Karlovačkoj županiji.

Tijekom svih 14 sajmenih dana biti će moguće pronaći proizvode OPG-a Aralica, OPG-a Štefančić, OPG-a Drago Drmić, Socijalne zadruge Put, OPG-a Vicencinović-Hergouth, obrta Mecena, Šik cipela. i Domaće radinosti Vranješ. Proizvode EKO OPG-a Brnardić i OPG-a Marija Kuljerić valja potražiti između 22. i 28. srpnja, a one OPG-a Mladen Jezidžić, OPG-a Vjekoslav Škudar i OPG-a Marjanović od 29. srpnja do 4. kolovoza. Ova tri obiteljska gospodarstva na sajmu „Dani sunca“ sudjeluju prvi put.

Radno vrijeme sajma je svakim danom od 8 do 23 sata.

Sajam „Dani sunca“ održava se uz potporu UO za poljoprivredu i razvitak otoka Grada Zadra i UO za poljoprivredu Zadarske županije. Sponzori sajma su HGK - Županijska komora Zadar (2.000 HRK) i Hoteli Zadar d.d. (protuvrijednost 1.250 HRK). Medijski pokrovitelj je EkoMreža.org.


Tagovi

Dani Sunca Zadar OPG Zdrava hrana

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]