Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sveti Ivan Zelina
  • 30.05.2018. 18:00

50. Izložba vina kontinentalne Hrvatske, šampion Traminac OPG-a Đurinski

Ne propustite jedinstvenu prilika da vam se nudi više od 360 uzoraka vina među kojima možete izabrati i kušati one po svom izboru!

Foto: tz-zelina.hr
  • 321
  • 16
  • 0

Jubilarna, 50. Izložba vina kontinentalne Hrvatske, održat će se 1. i 2.  lipnja u Svetom Ivanu Zelini. 

"U Svetom Ivanu Zelini se kontinuirano već 50 godina održavaju izložbe vina, počevši od 1969. kada je organizirana najprije izložba zelinskih vina pa sve do danas kada izložba nosi naziv Izložba vina kontinentalne Hrvatske. Pedeseta obljetnica stavila je pred nas zadatak i obavezu da stvorimo dodanu vrijednost kako bismo posebno obilježili ovu prigodu. Prvenstveno, pobrinuli smo se da trajno odamo počast čovjeku koji je rođen na našim prostorima, a koji je postavio temelje modernog vinogradarstva i vinarstva. Bista Dragutina Stražimira, prosvjetitelja i začetnika modernog vinogradarstva je u četvrtak postavljena u gradskom parku. Prije toga dali smo izraditi skulpturu s nazivom "Brentar“, koja simbolizira stoljetnu vinogradarsku kulturu zelinskog seljaka, težaka koji trpi pod teškim teretom brente, polako se uspinjući svojim vinogradom, s mišlju kada će se težak rad pretvoriti u radost ispijanja osvježavajuće vinske kapljice u kleti. Skulptura je izrađena od drva vinove loze.

Organizirali smo i likovnu koloniju pod nazivom "Zelinski vinoreli 2018.", zahvaljujući kojemu će posjetitelji moći uživati u slikama naslikanima isključivo vinom. Gradski muzej također je pripremio posebnu "vinogradarsku i vinsku“ izložbu povodom 50-te obljetnice. Također, snimljen je i dokumentarni film "Beethovenova zelinska sonata“ koji će vam otkriti koja je povezanost između slavnog glazbenika Ludwiga van Beethovena i grofice Marije Ane Nizky, udane Erdödy, vlasnice velikog i raskošnog dvorca u Paukovcu. Puno je zanimljivih sadržaja, od stručnih radionica i foruma do besplatnih koncerata i gastro događaja, a ne zaboravite, ovo je jedinstvena prilika da vam se nudi više od 360 uzoraka vina među kojima možete izabrati i kušati one po svom izboru. Uživajte u okusima, mirisima i bojama 50. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske", najavljuju organizatori Grad Sveti Ivan Zelina i Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline. 

Za 50. po redu Izložbu vina kontinentalne Hrvatske pristiglo je ukupno 369 uzoraka vina. Najbolje ocjenjeno vino - Šampion 50. izložbe vina kontinentalne Hrvatske: OPG Đurinski, sorta: Traminac – izborna berba prosušenih bobica, godina berbe: 2015. 

Ulaz na 50. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske je besplatan, dok je cijena čaše s kojom je moguće neograničeno degustirati vina prijavljena na ocjenjivanje 70 kuna, a moći će se kupiti na ulazu u dvoranu. 

Sve nagrađene pronađite u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Izložba vina kontinentalne Hrvatske Sveti Ivan Zelina Vino


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]