Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poslovni susreti
  • 16.05.2014. 14:00

43. Sastanak Međunarodnog vijeća za maslinovo ulje

Sastanak Međunarodnog vijeća za masline, koji će se održati u Splitu od 21. do 23. svibnja 2014., najznačajniji je sastanak maslinarskog sektora ikad održanih u Republici Hrvatskoj

Foto: freepik.com
  • 153
  • 8
  • 0

Temeljem zaključka Grupacije za maslinarstvo HGK, Ministarstva poljoprivrede i Međunarodnog vijeća za maslinovo ulje (IOC), u Splitu će od 21. do 23. svibnja 2014. godine održati 43. sastanak Međunarodnog vijeća za maslinovo ulje, u organizaciji HGK i navedenih institucija.

Međunarodno vijeće za masline (IOC) je najvažnija međuvladina organizacija u sektoru maslinarstva koja je osnovana 1959. godine pod pokroviteljstvom UN-a. Ciljevi vijeća usmjereni su na održivi i odgovorni razvoj svjetskog maslinarstva, kreiranju politike maslinarskog sektora, edukacije, realizaciju projekata u maslinarstvu i sl. Središte IOC-a je u Madridu. Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede i Grupacije za maslinarstvo HGK za predstavnike Hrvatske u IOC-u imenovani su Zorica Jurišić (Zvijezda d.d), Jakša Najev (PZ Marina) i Dražen Miloloža (HGK).

Sastanku Međunarodnog vijeća za maslinovo ulje prisustvovat će pedesetak vodećih svjetskih stručnjaka iz sektora maslinarstva. Na sastanku će se raspravljati o aktualnoj problematici u svjetskom maslinarstvu te će biti organiziran posjet hrvatskim maslinicima.

Predstavnicima Međunarodnog vijeća prezentirat će se hrvatsko maslinarstvo

Veliki interes za hrvatskim maslinovim uljima izrazili su predstavnici Međunarodnog vijeća za maslinovo ulje, gđa. Eryn Balch, predsjednica Udruženja za masline Sjeverne Amerike i gdin. Ken Kuno, predsjednik japanskog Udruženja za masline te izvršni direktor IOC-a gdin. Jean-Louis Barjol. Predstavnicima međunarodnog vijeća prezentirati će se hrvatsko maslinarstvo te će se održati znanstveno-stručna predavanja.

Grupacija za maslinarstvo HGK izrazila je zadovoljstvo zbog dolaska i sastanka međunarodnih stručnjaka krovne institucije svjetskog maslinarstva te poslovnih partnera iz SAD-a i Japana s kojima je organiziran sastanak u Marini (Trogir). Sastanak Međunarodnog vijeća za masline najznačajniji je sastanak maslinarskog sektora ikad održanih u Republici Hrvatskoj.

Foto: freepik.com


Tagovi

Sastanak Međunarodno vijeće Maslinovo ulje Zorica Jurišić Jakša Najev Dražen Miloloža Eryn Balch Ken Kuno Jean-Louis Barjol Maslinarstvo


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!