Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vino i tartufi
  • 07.11.2013. 09:35

4. TeTa - Festival terana i tartufa

4. TeTa - Festival terana i tartufa, održat će se 09. studenog u Motovunu.

  • 283
  • 20
  • 0

Tartuf, vrhunska delicija koja je još prije 4000 godina dražila nepca mezopotamskih vladara, i danas je jedan od prestižnih sastojaka svjetske gastronomije.

Kraljevska gljiva intenzivnog mirisa vrlo je rijetka i raste na samo nekoliko mjesta u Europi - u pojedinim dijelovima Francuske i Italije te u Istri gdje joj pogoduje blaga klima, male temperaturne razlike i siva glinena zemlja.

Tijekom većeg dijela jeseni Istra živi u ritmu ove plemenite gljive i vrvi proslavama u njenu čast, pa se tako i ovog vikenda u subotu, 09. studenog u Motovunu možete pridružiti 4. Festivalu terana i tatrufa, popularno nazvanom „TeTa“ koji se održava u sklopu Dana tartufa u Istri koji traju od 07. do 09. studenog.

Namjera je Općine Motovun i lokalnih vinara na jednom mjestu okupiti istarske vinare koji proizvode teran, kako bi se tom najpoznatijem istarskom crnom autohtonom vinu dao značaj koji zaslužuje.

Ugostiteljski objekti u svojoj ponudi svim prisutnima prezentirat će raznovrsna jela od tartufa s naglaskom na ona koja se najbolje sljubljuju s teranom.

Više informacija možete saznati na: www.istra.hr

Photo: blog.vino.hr


Tagovi

Vino Teran Tartufi Istra Gljiva Motovun


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]