Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Halal Fair 2019
  • 16.09.2019. 18:00
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

20 gospodarstvenika iz Saudijske Arabije dolazi na Sarajevo Halal Fair 2019

Islamska razvojna banka, jedna od najvećih multilateralnih financijskih institucija na svijetu, osnovala je poslovni forum THIQAH s ciljem uspostavljanja jedinstvene i inovativne platforme koja će omogućiti gospodarstvenicima međusobno uvezivanje i stvaranje novih poslovnih mogućnosti.

Foto: SHF
  • 246
  • 16
  • 0

Izaslanstvo od 20 gospodarstvenika iz Kraljevine Saudijske Arabije, predvođena poslovnim forumom Islamske razvojne banke (IsDB) THIQAH najavila je dolazak na Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 u susjednoj BiH.

Islamska razvojna banka, jedna od najvećih multilateralnih financijskih institucija na svijetu, osnovala je poslovni forum THIQAH s ciljem uspostavljanja jedinstvene i inovativne platforme koja će omogućiti gospodarstvenicima međusobno uvezivanje i stvaranje novih poslovnih mogućnosti. Poslovni forum THIQAH glavni je prozor IsDB grupe koji olakšava kontakt i koordinaciju između dijelova IsDB-a i privatnih tvrtki i povezanih institucija u zemljama članicama IsDB Grupe. Glavni fokus djelovanja je na maksimiziranju prekograničnih ulaganja među državama članicama IsDB Grupe koji će biti podržani financijskim proizvodima i uslugama IsDB-a.

THIQAH i Bosna Bank International od ranije imaju potpisan sporazum o suradnji koji uključuje koorganiziranje događaja Sarajevo Business Forum i Sarajevo Halal Fair. Gospodarstvenici iz Saudijske Arabije zainteresirani su za uspostavljanje suradnje u oblasti halal-turizma i halal-hrane, a posredstvom BBI VIP Business Cluba koji djeluje u okviru Bosna Bank International (BBI) tokom sajma bit će organizirani poslovni B2B sastanci s ciljem povezivanja regionalnih i arapskih gospodarstvenika.

Članice IsDB-ovog poslovnog foruma THIQAH su ugledni biznismeni s liste najbogatijih ljudi u arapskom svijetu, te čine neke od najeminentnijih poslovnih subjekata u svijetu, kao što su Svjetska banka, Međunarodni monetarni fond, Azijska razvojna banka, Europska banka, Svjetska trgovinska organizacija i mnogi drugi. Sudjelovanje na SHF-u 2019. do sada su potvrdili i najavili sudionici iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Turske, Malezije, Indonezije, Austrije, Njemačke, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Francuske, Litvanije i mnogi drugi.

SHF 2019 bit će održan u Centru Skenderija u Sarajevu od 26. do 28. rujna 2019. godine, a organizatori Sajma su Bosna Bank International, Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH, uz podršku Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, te Udruženja halal-industrije koje djeluje pri Gospodarskoj/Privrednoj Komori F BiH. Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića.


Tagovi

Sarajevo Halal Fair Halal hrana Halal turizam Islamska razvojna banka


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Sarajevo Halal Fair

Trg djece Sarajeva 1, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel: +387 33 275 519, e-mail: info@sarajevohalalfair.com web: https://www.sarajevohalalfair.com