Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani poljoprivrede
  • 09.10.2021. 15:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

2. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva

U sklopu konferencije bit će uručene odluke i ugovori o potpori za projekte sufinancirane iz Programa ruralnog razvoja i Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.

Foto: Maja Celing Celić
  • 283
  • 59
  • 0

Ovogodišnji 2. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva održat će se 15. i 16. listopada u hotelu Sheraton u Zagrebu, najavili su iz Ministarstva poljoprivrde. 

Konferenciji će nazočiti predstavnici tijela državne, lokalne i regionalne uprave te akademske i znanstvene zajednice, relevantni stručnjaci i analitičari, poljoprivrednici te civilno društvo.

U sklopu programa bit će izloženi domaći poljoprivredno-prehrambeni proizvodi, uručene odluke i ugovori iz mjera Programa ruralnog razvoja i Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo te održane brojne edukativno-informativne prezentacije, kao i panel rasprava na temu perspektive poljoprivrede u novoj Zajedničkoj poljoprivrednoj politici.

Prvog dana predviđena je prezentacija online platforme za informiranje i savjetovanje poljoprivrednika pod nazivom eSavjetnik, a bit će predstavljene i izmjene zakonodavnog okvira važnog za povećanu proizvodnju kvalitetne i zdrave hrane, izazovi pred hrvatskim šumarstvom u svijetlu nove EU šumarske strategije, strateški značaj drvne industrije Republike Hrvatske, Nacionalni akcijski plan razvoja ekološke poljoprivrede do 2030. te analiza potencijala pašnjačkih površina i prijedlog mjera za razvoj pašnjačkog stočarstva na području krških pašnjaka.

Također, u sklopu konferencije održat će se međuresorna rasprava koja će sagledati perspektivu poljoprivrede u kontekstu nove ZPP obilježene klimatskim promjenama.

Održat će se i prezentacije na teme Nacionalnog sustava označavanja domaćih proizvoda "Dokazana kvaliteta - Hrvatska“, strateških smjernica za suočavanje s izazovima u poljoprivredi u narednih 10 godina te stanja ribljih resursa u Jadranu i provedbe EU fondova u ribarstvu, navodi u priopćenju resorno Ministarstvo. 


Tagovi

Dani poljoprivrede Zagreb Konferencija Domaći poljoprivredno-prehrambeni proizvodi Panel rasprava


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.