Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribarski dani
  • 10.09.2017. 15:00

19. Ribarski dani u Kopačevu

Već 19. Ribarski dani održat će se 23. i 24. rujna u Kopačevu, u Baranji.

  • 392
  • 19
  • 0

Već 19. Ribarski dani održat će se 23. i 24. rujna u Kopačevu, u Baranji. Za subotu, 23. rujna planiran je sajam domaćih proizvoda već od 10 sati, dok će u 15 sati biti svečano otvorenje praćeno nastupima KUD-ova i uličnom zabavom.

U nedjelju, 24. rujna, od 10 traje sajam domaćih proizvoda, u 11 je fišijada, a od podne počinje zabavni program.

Organizatori su Lovačko društvo Jelen Kopačevo uz suorganizaciju KUD-a Arany Janos Kopačevo, Demokratska zajednica Mađara Hrvatske Kopačevo i DVD Kopačevo.

Kako navode na stranici Turističke zajednice Općine Bilje (pokrovitelja manifestacije): "Iako zbog zabrane tradicionalnog ribolova u Parku prirode Kopački rit u Kopačevu više nema nijednog ribara za svakoga tko je sredinom rujna posjetio selo u nosu i nepcu zadržao je cijelu harmoniju mirisa i okusa Kopačeva.

Manifestacija je to na kojoj u dva dana kroz Kopačevo prođe preko dvije tisuće ljudi željnih etno ambijenta te mirisa i okusa ribe. Kopačani ove dane doživljavaju kao priliku za promociju tradicije i seoskog turizma. Selo tada miriše na fiš paprikaš, šarana u rašljama, štuku u mundiru te specijalitete od divljači, a na brojnim štandovima nude se vlastiti proizvodi: domaća mljevena paprika, med, ajvar, slatkiši i suveniri te domaći kolači. Još kada se ljutina može ublažiti i zaliti graševinom koja poteče sa Baranjskog brda, užitku nikada kraja.

Prvi Ribarski dani održani su 1998. godine, tada su posljednji puta potomci nekadašnjih kopačevskih ribara povukli mrežu na Sakadašu i izvukli babuške, štuke i pokojeg šarana. Pojedeni su u slast, a okusi toga prvog poslijeratnog slavlja postavilo je temelj za budućnost turizma u Kopačevu".

Dakle, ne propustite Ribarske dane!


Tagovi

Ribarski dani Kopačevo Baranja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).