Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mediteranski sajam
  • 02.11.2021. 13:00
  • Šibensko-kninska, Šibenik

19. mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

U sklopu manifestacije održat će se i 4. Hrvatski ruralni parlament HMRR, a lokacija sajma je nova. Proteklih 20 godina, naime, održavao se u Dubrovniku. Ove se vidimo u Šibeniku.

Foto: Facebook/Mediteranski sajam
  • 417
  • 59
  • 0

Već 19. mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održat će se od 25. do 28. studenog ove godine u Amadria Park Hotelu Ivan u Šibeniku, najavljuju organizatori Dubrovnik Sun d.o.o.

Također, u sklopu manifestacije održat će se i 4. Hrvatski ruralni parlament HMRR (Hrvatska mreža za ruralni razvoj). 

"Nakon 20 godina odlučili smo sajam preseliti iz Dubrovnika u Šibenik. Očekujemo veliki interes s obzirom da je Šibenik prometno povezaniji i bliže je", istaknuo je Vedran Kraljević, voditelj sajma dodavši kako će izlagači biti iz svih županija. 

Prijavi se na vrijeme

Za sudjelovanje na sajmu potrebno je imati svu potrebnu zakonsku dokumentaciju (registracija tvrtke itd.) i postupati u skladu sa zakonima i propisima Republike Hrvatske (prijavnicu za sudjelovanje na sajmu, presliku rješenja o upisu u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla, Upisnik objekta odobrenih pod posebnim uvjetima ili Upisnik odobrenih objekata te pripadajući izvod ovisno o vrsti hrane).

Subjekti koji nisu upisani u odgovarajuće upisnike, a žele sudjelovati na sajmu trebaju uputiti zahtjev Ministarstvu poljoprivrede (www.mps.hr) i dostaviti ga uz prijavu. "To se odnosi na izlagače koji izlažu proizvode životinjskog podrijetla", napominje.

Nadalje, organizatori mole sve sudionike koji će se predstaviti sa svojim proizvodima (vina i alkoholna pića) s obvezom posjedovanja Prijave za upis u registar trošarinskih obveznika da ishode odobrenja za prigodnu prodaju navedenih proizvoda kod Carinarnice Šibenik.

Obrazac za prijavu, registraciju za sudjelovanje te rezervaciju smještaja možete pronaći ovdje.

"Izlagači se sami brinu o dekoraciji svojega izložbenog prostora te trebaju osigurati prekrivače za svoj izložbeni prostor preko noći, produžne kablove, male rashladne uređaje za lako pokvarljive namirnice (mliječne proizvode...), i slično", ističu. 

Prijave pristigle nakon 18. studenog 2021. neće se prihvatiti.

Uz Covid potvrde

Inače, ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao najznačajnija sajamska priredba u Hrvatskoj u području ekološke, tradicijske poljoprivrede i zelenog poduzetništva.

U travnju 2005. sa sajma je pokrenuta i ostvarena ideja o proglašenju Dubrovačko-neretvanske županije "GMO free" županijom.

"Ovogodišnja orijentacija sajma usmjerena je na proširenje novim proizvodima, podizanju kvalitete nastupa izlagača te podizanju kvalitete ekoloških i tradicionalno uzgojenih proizvoda", naglašavaju iz Dubrovnik Sun d.o.o.

Ovogodišnja manifestacije održat će se sukladno svim propisanim protuepidemijskim mjerama u trenutku održavanja, te uz suglasnost Stožera Civilne zaštite.

Ono najvažnije, na sajmu će se moći biti samo uz posjedovanje EU digitalne Covid potvrde.

Suorganizatori događanja su Šibensko-kninska županija, Grad Šibenik, Hrvatska gospodarska komora – Šibenik, Hrvatska gospodarske komora – Dubrovnik,  a partner sajma je Hrvatska mreža za ruralni razvoj.

Više detalja o sajmu možete pronaći u dokumentu ispod teksta


Dokumenti


Tagovi

19. mediteranski sajam 4. Hrvatski ruralni parlament HMRR Covid potvrde  Dubrovnik Sun d.o.o. Vedran Kraljević


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]