Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najuzornija seoska žena
  • 29.09.2021. 16:30
  • Virovitičko-podravska, Pitomača

19 kandidatkinja ove će se subote natjecati za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu

Budući da je lani zbog pandemije koronavirusa bilo onemogućeno održavanje izbora, ovo je bila druga godina zaredom da je titula najuzornije hrvatske seoske žene pripala Svetlani Bastalić iz Dinjevca. 

Foto: Facebook/ Uzorne hrvatske seoske žene
  • 568
  • 194
  • 0

Nakon jednogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, ove subote točnije 2. listopada održat će se 21. izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu

Kako otkrivaju organizatori događanja, Udruga “Uzorne hrvatske seoske žene”, na natjecanje se prijavilo 19 kandidatkinja iz 16 županija. 

"Među njima imamo jednu proizvođačicu sireva, ribaricu, trenericu taekwondoa, veslačicu, majke s velikim obiteljima. Na jednom mjestu vidjet ćete bogatstvo i baštinu Hrvatske, predivne narodne nošnje, bogatstvo hrane i pića, sve što su te žene pripremile, sve što proizvode i rade na svojim OPG-ovima", rekla je predsjednica Udruge Katica Pejak-Jerleković na nedavno održanoj konferencija za medije.

Podsjetimo, najuzornija hrvatska seoska žena treba imati između 25 i 65 godina, biti hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Također, treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Budući da je zbog pandemije koronavirusa bilo onemogućeno održavanje izbora, ovo je bila druga godina zaredom da je titula najuzornije hrvatske seoske žene pripala Svetlani Bastalić iz Dinjevca. 

Dosta je stereotipa, današnje žene sa sela su obrazovane, pišu projekte i drže do sebe

Inače, svake godine se diljem svijeta 15. listopada obilježava Dan seoske žene, a tim se povodom od 2000. godine održava i izbor za Najuzorniju seosku ženu koji je inicirala Zagrebačka županija.

Ovogodišnje natjecanje održat će se u Pitomači, u dvorani Centra za kulturu “Drago Britvić”. 


Tagovi

Najuzornija seoska žena Natjecanje Izbor Udruga “Uzorne hrvatske seoske žene” Svetlana Bastalić


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.