Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinski bor maraton
  • 02.09.2021. 16:30
  • Osječko-baranjska, Zmajevac

16. Vinski bor maraton na tri lokacije u Zmajevcu

Ovogodišnje izdanje, na kojem će se predstaviti 30-ak vinara, organizira se prvi put uz zemlju partnera – Mađarsku, a broj maratonaca bit će ograničen na oko 2.500 ljudi.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
  • 801
  • 45
  • 0

Pripremite noge i grla! Tradicionalno u zmajevačkim surducima 24. i 25. rujna održat će se 16. po redu Vinski bor maraton, najavljuju organizatori Udruga Surduk. 

Predsjednica udruge Hajnalka Bistričan otkrila je kako će se ovogodišnji događaj održati na čak tri lokacije. Osim uobičajene u Reformatorskom i Katoličkom surduku organizirat će se i u Vašarištu dok je osnovna ideja održavanja ostala ista jer se pokazala uspješnom. Tako će se prvog dana održati Premium uz vina vrhunske kvalitete, dok je drugi dan planiran za glavnu atrakciju i masovni maraton. 

Broj maratonaca ograničen na 2,5 tisuće

Natjecatelji će uz vinsku kartu pronalaziti podrume, kušati i ocjenjivati vina lokalnih vinara. Pobjednik je onaj koji prvi prođe sve podrume i stigne do označenog cilja. Predstavit će se 30-ak vinara, a broj maratonaca bit će ograničen na otprilike 2.500 ljudi koji će između ostaloga uživati u Danima otvorenih podruma.

Oba dana goste i natjecatelje očekuju štandovi, bogata gastro-enološka ponuda i raznovrsna svirka s različitim izvođačima na nekoliko lokacija pa svatko može odabrati ono što mu se sviđa.

Mario Mijatović, radnik u vinariji Kolar otkrio je kako najave i rezervacije smještaja već pristižu, a i ove godine očekuju se brojni gosti iz raznih zemalja svijeta.  

Inače, ova je manifestacija pravno zaštićena forma manifestacije zmajevačkih surduka pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Osvojila je srebrnu povelju 2017. godine u kategoriji ruralno-turističke manifestaciju u izboru Suncokret ruralnog turizma.

Mađarska zemlja partner 

Ovogodišnje izdanje organizira se uz potporu Vlade Republike Hrvatske i prvi put uz zemlju partnera – Mađarsku.

Kotizacija uključuje vinsku čašu, majicu, startni broj i kartu s bonovima za degustaciju vina, te prema opciji i povratnu autobusnu kartu na relaciji Osijek - Zmajevac - Osijek prema naznačenom voznom redu.

  • opcija 1.: 130,00 kn - Vinski maraton
  • opcija 2.: 190,00 kn - Vinski maraton + povratna karta
  • opcija 3.: 60,00 kn - povratna autobusna karta (Osijek - Zmajevac - Osijek) 25.09.
  • opcija 4.: 60,00 kn - povratna autobusna karta (Osijek - Zmajevac - Osijek)

Prijaviti se možete ovdje


Tagovi

Vinski bor maraton Dani otvorenih podruma Zmajevac Surduci Udruga Surduk


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!