Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HAPIH
  • 26.11.2020. 15:00

15. znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara na zoom platformi

Savjetovanje na temu "Povećanje proizvodnih kapaciteta u voćarstvu" u organizaciji HAPIH-a i Hrvatske voćarske zajednice održat će se virtualnim putem.

Foto: Renata Prusina
  • 202
  • 19
  • 0

Virtualnim odnosno putem zoom platforme održat će se i 15. znanstveno-stručno savjetovanje na temu "Povećanje proizvodnih kapaciteta u voćarstvu“, u organizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i Hrvatske voćarske zajednice.

Savjetovanje se održava sutra, 27. studenog s početkom u 10.00 sati, a između ostalog održat će se plenarna izlaganja "Program podizanja kvalitete matičnih nasada agruma, jezgričavih i koštičavih voćnih vrsta u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2016. do 2019. godine", "Pregled voćarske proizvodnje u Republici Hrvatskoj" i "Organizacija mreže hladionica s ciljem povećanja proizvodnih kapaciteta u voćarstvu". 

U sekciji tehnologija i prerada govorit će se o suvremenom uzgoju američke borovnice, proizvodnji šljive, proizvodnji i perspektivi uzgoja lijeske, mogućnosti podizanja novih nasada maslina, stanju i perspektivi hidroponskog uzgoja jagodastog voća u Hrvatskoj, o indijanskoj banani te energetskom potencijalu i značaju korištenja biomase iz voćarske proizvodnje. 

Vezano uz pomoekologiju i pomofiziologiju govorit će se o novim visokoproduktivnim sortama maslina pogodnim za superintenzivni uzgoj, utjecaju vremena uzimanja reznica i različitih koncentracija fitohormona na postotak ožiljavanja reznica Feijoe (Acca sellowiana (O. Berg.) Burret te biološkoj raznolikosti kao preduvjetu održivog voćarstva. 

Cjelokupni program možete pogledati u dokumentu ispod teksta, a prijaviti se ovdje

Suorganizatori savjetovanja voćara su Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Dubrovniku, Poljoprivredni institut Osijek, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša Split, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, Znanstveni centar izvrsnosti za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja i Zagrebačka udruga voćara. 


Dokumenti


Tagovi

Savjetovanje voćara HAPIH HVZ Povećanje proizvodnih kapaciteta


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]