Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodni kongres
  • 14.10.2021. 10:30
  • Zadarska, Zadar

14. Međunarodni kongres Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo

U sklopu Kongresa održat će se 8. Regionalni dani sjemenara te dodijeliti priznanja "Zlatno sjeme“ za najzastupljenije sorte i hibride u Hrvatskoj.

Foto: Agroklub
  • 317
  • 146
  • 0

Već 14. Međunarodni kongres Oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo, u sklopu kojeg će se održati i 8. Regionalni dani sjemenara održat će se od 9. do 12. studenog ove godine u zadarskom hotelu Kolovare, priopćili su organizatori Hrvatsko agronomsko društvo. 

Svrha kongresa je jedanput godišnje okupiti eminentne domaće i inozemne znanstvenike i stručnjake s područja oplemenjivanja bilja, sjemenarstva i rasadničarstva kako bi se raspravila dostignuća, ukazalo na probleme i dale smjernice razvoja u tom sektoru poljoprivredne djelatnosti.

Na događanju će se raspravljati o sljedećim temama:

  • Novostima iz zakonske legislative u sjemenarstvu i rasadničarstvu
  • Trendovima u oplemenjivanju bilja i selekciji reprodukcijskog materijala
  • Stanju na tržištu sjemena i sadnog materijala

Također, najavljuju organizatori, bit će dodijeljena priznanja "Zlatno sjeme“ za najzastupljenije sorte i hibride u Hrvatskoj u pojedinim kategorijama. Nadalje, prikazat će se proizvodnja sjemenskih usjeva i sadnog materijala  od 2019. do 2021. godine, proizvodnja certificirane količine sjemena u RH, najznačajniji oplemenjivači prikazat će najnovija istraživanja u selekciji i pokusima s novim sortama poljoprivrednih kultura, a u okviru kongresa planira se okrugli stol na temu Zakona o sjemenu, sadnom materijalu i priznavanju sorti poljoprivrednog bilja

"Bit će prezentirana 42 rada kroz plenarna izlaganja, te kroz sekcije oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo, a planirano je i predstavljanje knjige autora prof. dr.sc. Ive Miljkovića "Jabuka"", navode u priopćenju. 

Kongres će se održati prema propisanim protuepidemijskim mjerama. Organizator događanja osim Hrvatskog agronomskog društva je i Europsko udruženje sjemenara uz suorganizaciju svih relevantnih znanstvenih i stručnih hrvatskih institucija iz poljoprivrednog sektora. 

"Pozivamo znanstvenike, stručnjake i proizvođače na sudjelovanje na Kongresu i Regionalnim danima u Zadru kako bi poboljšali znanja i razmijenili iskustva iz područja oplemenjivanja bilja, sjemenarstva i rasadničarstva", poručuju. 


Tagovi

Međunarodni kongres Oplemenjivanje bilja Sjemenarstvo Rasadničarstvo 8. Regionalni dani sjemenara Zlatno sjeme


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner