Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izložba
  • 01.04.2014. 14:00

13. Izložba rapske ovce na otoku Rabu

13. Izložba rapske ovce održat će se 31. svibnja 2014. godine na otoku Rabu

  • 119
  • 8
  • 0

U organizaciji Udruge ovčara "Škraparica", Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza, na otoku Rabu, Banjol 31. svibnja 2014. u autokampu ''Padova III'' s početkom u 16,00 sati održat će se 13. Izložba rapske ovce.

Udruga ovčara Škraparica, koja broji oko 70 članova s preko 3.500 grla autohtone pasmine Rapske ovce, ove godine organizira 13-tu po redu Izložbu rapske ovce. Tako će 31. svibnja 2014. godine, desetak uzgajivača izložiti grla rapske ovce. Također, toga dana bit će upriličena i izložba sireva, skute, mlijeka i drugih mliječnih ovčjih proizvoda, koje će posjetitelji imati priliku degustirati. Poseban naglasak bit će na predstavljanju glasovitog Rapskog sira. Proizvodi su to iznimne kvalitete pripremljeni po tradicionalnoj recepturi.

Stručno povjerenstvo za ocjenu grla odabrat će najbolja grla, za koja će uzgajivačima dodijeliti nagrade. Također, lokalni radovi izrađeni od vune rapske ovce predstavit će sekcija koja djeluje unutar udruge Škraparica, a koja se bavi izradom izvornih vunenih predmeta.


Tagovi

Izložba rapske ovce Rab Škraparica Rapski sir Skuta Ovčje mlijeko HPA


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]