Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stručni skup
  • 23.05.2019. 12:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

12. međunarodni znanstveno-stručni skup "Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša"

U okviru znanstveno-stručnog skupa održat će se i okrugli stol "Izazovi biljne proizvodnje u okviru klimatskih promjena".

Foto: Pixabay/Couleur
  • 366
  • 34
  • 0

Agroglas, dvotjednik Glasa Slavonije za poljoprivredu, organizira 12. međunarodni znanstveno-stručni skup pod nazivom "Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša", od 27. do 29. svibnja u okviru kojega i okrugli stol "Izazovi biljne proizvodnje u okviru klimatskih promjena". Skup će se održati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, a svečano otvaranje skupa bit će 27. svibnja u 10.00 sati.

Očekuje se dolazak ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, župana Ivana Anušića, akademika Ferde Bašića i Franje Tomića te dekana Fakulteta agrobiotehničkih znanosti prof. dr. sc. Krunoslava Zmaića i dekana Agronomskog fakulteta prof. dr. sc. Zorana Grgića. Prvog dana skupa bit će održan okrugli stol pod pokroviteljstvom Akademije poljoprivrednih znanosti na temu "Izazovi biljne proizvodnje u okviru klimatskih promjena“.

"Tijekom dosadašnjih jedanaest godina na skupu je prezentirano gotovo pet stotina znanstvenih i stručnih radova, od čega 60 plenarnih, a u radu skupa sudjelovalo je gotovo tisuću znanstvenika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Makedonije, Francuske, Velike Britanije te ostalih zemalja Europe i svijeta, među kojima i priznati australski znanstvenik hrvatskih korijena, prof. Zed (Zdenko) Rengel, hrvatski akademici Ferdo Bašić i Franjo Tomić, mađarski akademik Gyorgy Varallyay, srpski akademik Dušan Kovačević te Jean Roger-Estrade i Blair McKenzie, vodeći ljudi ISTRO-a, međunarodne organizacije za proučavanje obrade tla.

Skup se profilirao u forum na kojem akademici, znanstvenici i stručnjaci iz Hrvatske i zemalja okruženja razmjenjuju saznanja i iskustva, prezentiraju rezultate recentnih istraživanja, a kroz razgovor neposrednih proizvođača, stručnjaka i znanstvenika postavljaju se smjernice novih istraživanja. Prezentirani radovi, budući da je poljoprivreda interdisciplinarna proizvodnja, pokrivaju širok spektar tema i upoznaju javnost, ali i neposredne proizvođače s mogućnostima održive poljoprivredne proizvodnje koja ne utječe štetno na okoliš", stoji u najavi. 

U dokumentu ispod teksta pronađite program ovogodišnjeg skupa. 


Dokumenti


Tagovi

Znanstveno-stručni skup Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša FAZOS


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]