Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Noćnjak 2014.
  • 25.03.2014. 11:30

116 zlatnih medalja za maslinova ulja

U sklopu ovogodišnje maslinarske manifestacije Noćnjak, ocijenjena 303 maslinova ulja iz zemlje i inozemstva

Foto: rgbstock.com
  • 109
  • 6
  • 0

Ovogodišnja 16. međunarodna manifestacija maslinara i uljara - Noćnjak 2014., održana od 13. do 16. ožujka u Hotelu Kolovare u Zadru, u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, okupila je brojne maslinare i uljare. Manifestaciju je u petak otvorio predsjednik Republike Hrvatske, gdin. Ivo Josipović.

Prije petnaestak godina Noćnjak je bio prva i jedina manifestacija koja okuplja sve povezane sa segmentom maslinarstva. Tržište maslinovim uljem jedno je od najvećih rastućih tržišta, a projekt Noćnjak pruža izvrstan izvor informacija o zanimljivom, ali i zahtjevnom svijetu, hrvatskih i inozemnih maslinara i uljara.

Na ovogodišnjoj manifestaciji više od 350 tvrtki i proizvođača izložilo je svoje proizvode. Program manifestacije uključivao je znanstveno-stručne skupove, sabor maslinara i uljara, praktično maslinarstvo u masliniku, burzu, stručno vođene degustacije i prezentacije maslinovih ulja, sajam strojeva, opreme i repromaterijala za maslinarstvo i uljarstvo te čitav niz predavanja i radionica.

Na ovogodišnjem Noćnjaku, ocijenjena su ukupno 303 uzorka maslinovih ulja iz Hrvatske, Italije, Slovenije, BiH, Crne Gore i Albanije, a čak 116 uzoraka dobilo je zlatnu medalju. Maslinovo ulje tvrtke Agroprodukt iz Pule šampion je ovogodišnjeg 16-tog Noćnjaka u kategoriji pakiranih ulja, dok je šampionsko otvoreno ulje u vlasništvu tvrtke Alveus iz Rijeke, iz njihovo maslinika u Posedarju kod Zadra.

Oko 50 crnogorskih maslinara boravilo je u Zadru tijekom održavanja manifestacije, gdje su imali priliku usvajati nova znanja i tehnologije s ciljem unapređenja proizvodnje, a njihov dolazak podržalo je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore. U okviru manifestacije, osim navedenog, uprilične su i male škole kušanja ulja, izleti, terenske i praktične obuke te posjeti maslinicima i uljarama toga kraja.

Foto: rgbstock.com


Tagovi

Noćnjak Maslinarstvo Uljarstvo Manifestacija Ivo Josipović Agroprodukt Alveus Zadar Kolovare


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]