Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AGRA
  • 28.08.2017. 21:00

1.700 izlagača iz 30 država na Agri u Gornjoj Radgoni!

Sajmu je prethodio i 12. Agro-trgovinski forum Kine i 16 zemalja srednje i istočne Europe što je bio ključni događaj, a njegove centralne teme održiva poljoprivreda, zelena ekonomija i ekologija.

  • 343
  • 24
  • 0

Jubilarni 55. sajam AGRA, najveći i najvažniji poljoprivredno prehrambeni sajam u Srednjoj Evropi, i ovaj puta je posjetiteljima ponudio brojne izložene novosti iz područja poljoprivrede prehrane, s atraktivnim izložbama domaćih životinja i oglednih nasada.

Od subote 26. do četvrtka 31. augusta 2017. u Gornjoj Radgoni, u Sloveniji se pod sloganom "Tradicionalno svjež" predstavlja preko 1.700 izlagača iz 30 država.

Jubilarni poljoprivredni sajam u Sloveniji

Sajmu je prethodio i 12. Agro-trgovinski forum Kine i 16 zemalja srednje i istočne Europe što je bio ključni događaj, a njegove centralne teme održiva poljoprivreda, zelena ekonomija i ekologija.

Na sajmu će biti predstavljeni i svjetski mehanizatori, kao i proizvođači hrane, vina i drugi.

Samostalni štand BiH

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine će kataloški predstaviti poljoprivredni i prehrambeni sektor Bosne i Hercegovine. Predstavljanje potencijala Bosne i Hercegovine na samostalnom štandu organizirano je u okviru Inicijative CEEC 16+1 (Kina i zemlje Centralne i Istočne Evrope).

Posjetioci štanda imat će priliku informisati se o kompanijama iz oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije, turističim potencijalima, predstojećim sajmovima u BiH, te mogućnostima za saradnju sa Bosnom i Hercegovinom.

U okviru sajma će biti održani i poslovni susreti MEET4BUSINESS, gdje Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH (koordinator EEN mreže u FBiH) učestvuje kao koorganizator. Na poslovnim susretima će preduzeća, obrtnici i zainteresovane organizacije ostvariti poslovne kontakte i razmjeniti iskustva sa potencijalnim poslovnim partnerima iz Slovenije i Evrope (http://meet4businessagra2017.talkb2b.net/). Poslovni susreti su fokusirani na oblasti prehrane, poljoprivrede, održivog turizma i šumarstva, ambalaže i tehnike pakovanja.

Štand Bosne i Hercegovine, odnosno Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH će organizovano posjetiti i grupa od 24 proizvođača pilećeg mesa, mlijeka i voća i povrća iz cijele Bosne i Hercegovine u okviru Projekta USAID/Sweden FARMA II.

Sajam je otvorio predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor, a zemlja partner ove godine je Narodna Republika Kina, uz nazočnost ministra poljoprivrede Han Changfu. Ukupno 16 izaslanstva ministarstava poljoprivrede srednje i istočne Europe sudjeluje na Sajmu.

Foto. Pomurski sejem, facebook/Tugomir Majdak


Fotoprilog


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.


Partner

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]