Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seminar na Tari
  • 20.01.2022. 09:00

Zimski seminar farmera na Tari od 23. do 29. januara

Govoriće se o agrarnoj politici, razmeniće se nova saznanja iz poljoprivredne struke i nauke, a firme će izneti svoju ponudu opreme i mehanizacije, mineralnih đubriva, semena, bankarskih kredita, osiguranja i drugog.

Foto: Verica Matić
  • 401
  • 16
  • 0

Zimski seminar farmera, 17. po redu, Klub 100p plus organizovaće se u periodu od 23. do 29. januara u hotelu "Omorika", "Javor" i "Beli bor" na Tari. Ove godine govoriće se o agrarnoj politici, razmeniće se nova saznanja iz poljoprivredne struke i nauke, a firme će izneti svoju ponudu opreme i mehanizacije, mineralnih đubriva, semena, bankarskih kredita, osiguranja i drugog.

"Zimski seminar farmera je prilika da se poljoprivrednici druže, razmene iskustva i dobiju adekvatne odgovore na postavljena pitanja. Od samog početka održavanja Seminar se pokazao posebno značajnim za umrežavanje mladih poljoprivrednika, koji kroz novostečena znanja i kontakte značajno razvijaju svoje gazdinstvo i smanjuju odnosno optimizuju troškove proizvodnje", navodi se u saopštenju organizatora.

Predavači na Seminaru biće stručnjaci iz oblasti poljoprivrede.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović tradicionalno će otvoriti seminar, a predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu učestvovaće u radu.

Prepodnevni časovi drugog dana seminara, 24. januara, rezervisani su za predstavljanje ponude firmi, dok će popodne o "Novim izazovima za poljoprivredu: klima, zaštita životne sredine i inovacije" govoriti gost seminara Ataše Ambasade Austrije za poljoprivredu Kristijan Bravenc, a kasnije i predsednik Austrijskog poljoprivredog klastera Herman Vizer.

Treći dan, 25. januara, biće reči o organskoj proizvodnji i IPARD podsticajima, četvrtog o ishrani biljaka u ratarstvu, suzbijanju korova i novim hibridima kukuruza i suncokreta. Sledećih dana, govoriće se i o primeni senzora u poljoprivrednoj proizvodnji, biogas postrojenjima, izazovima u stočarstvu, povrtarstvu i voćarstvu...

A u planu je i takmičenje za najbolji kulen. Svi zainteresovani se savetuju da ponesu uzorak za ocenu.

Detaljniji sadržaj programa i satinicu možete preuzeti u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Zimski seminar farmera Klub 100p plus Branislav Nedimović Kristijan Bravenc Predavanje Inovacije u poljoprivredi


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

KLUB 100P plus

Vladike Ćirića 33, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 (0) 21 3015 055, e-mail: office@agroplus.rs web: http://www.agroplus.rs/