Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sarajevski sajam
  • 01.12.2018. 11:00

Zanimljive edukacije: Pčelarstvo i organska proizvodnja - neke od tema stručno edukativnog programa Sarajevskog sajma

U srijedu, 5. i četvrtak, 6. decembra u centralnom prezentacionom prostoru Sajma privrede, poljoprivrede i zanatstva, održat će se niz zanimljivih edukacija koje će, sigurni smo, pomoći mnogim proizvođačima jer obrađuju teme koje iznimno interesiraju proizvođače u BiH.

Foto: skenderija.ba
  • 500
  • 68
  • 0

Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva koji će se održati u KJP Centar Skenderija nije samo mjesto na kojem će se biti predstavljeni proizvodi i usluge iz oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, široke potrošnje i drugog, nego i mjesto gdje će svi zainteresirani moći učestvovati u stručno edukativnom programu. 

5. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva u decembru u Centru Skenderija

Naime, u srijedu, 5. i četvrtak, 6. decembra u centralnom prezentacionom prostoru održat će se niz zanimljivih edukacija koje će, sigurni smo, pomoći mnogima jer obrađuju teme koje iznimno interesiraju proizvođače u BiH. 

U srijedu, 5. decembra, ispred Agencije za sigurnost hrane u BiH, mr. Dragan Brenjo govorit će o ispunjavanju minimalnih uslova malih proizvođača za stavljanjem hrane na tržište BiH, dok će dr.sci. Almir Toroman, ispred Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu govoriti o jačanju tržišne konkurentnosti malih priozvođača primjenom sistema za osiguranje kvaliteta. Organska proizvodnja i certifikacija tema je koja u posljednje vrijeme zauzima sve više prostora na našem području i za nju su zainteresirani i mali i veliki poljoprivredni proizvođači, a o čemu će govoriti prof.dr. Esma Velagić Habul

Idući dan, u četvrtak, 6. decembra Privredna komora Kantona Sarajevo održat će panel diskusiju na temu "Preduzetnički ekosistem kao pretpostavka ekonomskog razvoja". Nakon toga slijedi predavanje "Razvoj pčelinje zajednice u toku godine", o čemu će govoriti pčelar Evgenije Žolkević iz Društva pčelara Kantona Sarajevo. 

Sigurni smo kako će svatko od proizvođača i učesnika na sajmu pronaći nešto za sebe, a satnicu stručno edukativnog programa detaljnije pogledajte u dokumentu ispod teksta


Dokumenti


Tagovi

Sarajevski sajam Edukacije Organska proizvodnja Certifikat Pčelinja zajednica Hrana Skenderija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.