Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sporazum o saradnji
  • 29.10.2019. 15:30
  • Opatija, Hrvatska

Vojvođanski vinari na Festivalu vina u Opatiji

Na poziv HGZ - Županijske komore Rijeka, Privredna komora Vojvodine (PKV) je sa vinarijama iz Vojvodine učestvovala na Međunarodnom festivalu vina "Hedonist - Gourmet & Wine", koji je održan u kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji 25. i 26. oktobra.

Foto: Privredna komora Vojvodine
  • 97
  • 3
  • 0

Na poziv HGZ - Županijske komore Rijeka, Privredna komora Vojvodine (PKV) je sa Vinarijom Zvonko Bogdan iz Subotice i Vinarijom Vinum iz Sremskih Karlovaca, učestvovala na Međunarodnom festivalu vina "Hedonist - Gourmet & Wine", koji je održan u kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji 25. i 26. oktobra.

Vojvođansku delegaciju predvodila je Dragica Samardžić, viši savetnik za turizam PKV, koja je tom prilikom izjavila da su predstavnici vojvođanskih vinarija izrazili zadovoljstvo ukupnom organizacijom festivala vina i mogućnošću koja im je pružena da se predstave na tržištu Hrvatske.

"Interes naših vinarija je da što više razvijaju vinski turizam i da što više turista dovedu u svoju vinariju. Moram da napomenem da je u prethodnom periodu primetan trend rasta dolazaka turista iz Istre u Vojvodinu, tako da je nastup naših vinara na ovom festivalu bio prilika da se vinarije predstave i u turističkom smislu," rekla je Dragica Samardžić.

Vojvođanske vinarije izazvale veliko interesovanje posetilaca

Festival vina i gastronomije okupio je 60 vinarija iz Hrvatske koji su na festivalu predstavili svoje najbolje proizvode, kao i vrhunske šefove hrvatske i slovenačke kulinarske scene.

Kako je saopštila PKV, vojvođanske vinarije su izazvale veliko interesovanje posetilaca kako za degustaciju vina, tako i za turističku posetu vinarijama. Vojvođanske vinare je posetio Marko Filipović, zamenik gradonačelnika Rijeke i Stevo Karapandža, veliki gastronomski stručnjak.

Predsednik PKV Boško Vučurević i predsednik HGK-Županijske komore Rijeka prof. dr Vidoje Vujić potpisali su Sporazum o saradnji u okviru 52. Međunarodnog sajma turizma na Novosadskom sajmu, u cilju unapređivanja dalje privredne saradnje, kao i stvaranje uslova za uspešno povezivanje privrednih subjekata. Tada je istaknuto da PKV sa Županijskom komorom Rijeka ima tradicionalno izuzetnu saradnju, a predstavljanje vojvođanskih vinarija u Opatiji prva je zajednička aktivnost ove dve privredne komore nakon potpisivanja Sporazuma.


Izvori

Privredna komora Vojvodine


Tagovi

Privredna komora Vojvodine Vojvođanski vinari Vinarija Zvonko Bogdan Vinarija Vinum Dragica Samardžić Marko Filipović Stevo Karapandža Boško Vučurević


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D