Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fruit Logistica 2019
  • 08.02.2019. 11:30
  • Berlin

Voće i povrće iz cijelog svijeta na sajmu Fruit Logistica

Svake godine Fruit Logistica na prostoru od preko 130.000 m2 okuplja preko 3.200 izlagača iz preko 80 zemalja svijeta, preko 78.000 posjetilaca iz čak 130 zemalja koji su se došli upoznati s inovacijama, proizvodima i uslugama međunarodnog lanca opskrbe svježim proizvodima.

Foto: Fruit Logistica
  • 83
  • 30
  • 0

Berlin je ove sedmice okupio sve važnije proizvođače iz voćarskog i povrćarskog sektora na međunarodnom sajmu Fruit Logistica. Ova velika manifestacija pored proizvođača, okuplja uvoznike, izvoznike, trgovce na veliko i malo, stručnjake za pakiranje i rukovanje plodovima, za transport, logistiku i sve one koji čine dio velike slike ovoga sektora. 

Svake godine Fruit Logistica na prostoru od preko 130.000 m2 okuplja preko 3.200 izlagača iz preko 80 zemalja svijeta. Naravno, puno je veći broj posjetilaca, njih preko 78.000 iz 130 zemalja koji su se došli upoznati s inovacijama, proizvodima i uslugama međunarodnog lanca opskrbe svježim proizvodima. 

Na ovaj se način pokriva svaki pojedini sektor poslovanja sa svježim proizvodima te nudi vrhunske mogućnosti za umrežavanje i kontakt kako s globalnim igračima, preko malih i srednjih tvrtki do ključnih donositelja odluka u svakom od sektora ove velike industrije. 

Evropa možda nije najdinamičnije tržište kada je riječ o svježim proizvodima, ali će zasigurno dugo ostati jedno od najvažnijeg. Naime, diljem svijeta postotak izvoza voća i povrća koje bude uvezeno u Evropu kreće se između 45% i 70%. Osim toga, Evropa je i veliki proizvođač svježeg voća i povrća i čini oko 12% svjetske proizvodnje

Zanimljivo je da se za nekoliko proizvoda, kao što su jabuke ili luk, Evropa posljednjih godina iz neto uvoznika prebacila u neto izvoznika. Statistički priručnik o ovoj temi možete preuzeti ispod članka. 

Fruit Logistica otvorena je u utorak, 6. i traje još danas, 8. februara, a djelić atmosfere prenosimo u galeriji koju možete pogledati ispod teksta. 


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Fruit Logistica Berlin Proizvodnja voća Proizvodnja povrća Sajam


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...