Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kalendar izlobži pasa
  • 18.04.2019. 18:00

Više od deset izložbi pasa čeka nas u BiH narednih mjeseci

Već iduće sedmice, točnije 25. i 26. aprila održat će se Dog Show Međugorje, nacionalna, ali i internacionalna izložba pasa.

Foto: Facebook/Dino Haračić
  • 848
  • 43
  • 0

Interes za izložbama pasa u našoj je zemlji velik pa smo malo pretražili što će se po tom pitanju događati ovaj, ali i nekoliko narednih mjeseci. 

Već iduće sedmice, točnije 25. i 26. aprila održat će se Dog Show Međugorje, nacionalna, ali i internacionalna izložba pasa kojega organizira Kinološki Savez Herceg-Bosne. 

Dva dana poslije, 28. aprila održat će se Specijalna izložba Tornjaka Tomislavgrad, od 10 do 13 sati, na stadionu HNK Tomislav, u organizaciji Kinološkog kluba Tornjak Tomislavgrad u suradnji sa KS Herceg Bosne. Sudac je Zdravko Pranić - Švabo.

Kako izdresirati pastirskog psa

VI. otvoreno klupsko prvenstvo retrivera Republike Srpske, u organizaciji Retriver kluba Republike Srpske, u Banjoj Luci održat će se 11. maja. Izlagači koji budu izlagali labrador retrivere i zlatne retrivere na sve tri izložbe imaju mogućnost da zatvore šampionat Bosne i Hercegovine. Izložba će se održati u Vodenom parku Aquana, a započinje u 12 sati. 

CAC BiH Čelinac plus specijalke VI, VII i VIII FCI Grupe održat će se 12. maja u Čelincu. Suci su Nebojša Švraka, Radovan Mazalica, Zoran Čikić te Zoran Đokić. Izložba će se održati na gradskom stadionu Tukovi, otvaranje izložbe je u 9.45h, a početak ocjenjivanja u 10 sati. 

Dog Show Žepče & Vitez 2019 također se održava u maju. CAC Žepče 18.5, a CAC&CACIB Vitez 19.5. Suci su Mirko Čolak, Vojislav Al Dagistani, Vedran Bžičković, Anja Šnjegota, Mladen Čuturić, Vinko Biletić, Mijo Fury te Pero Čelebić. 

Krajem maja, 26.5., održat će se Međunarodna izložba pasa CACIB Zvornik te Specijalizovana izložba II-FCI grupe. Izložba počinje u 9 sati i traje do 16, a organizira ju Regionalno kinološko udruženjej Kanis Zvornik. 

Što jedu ovčarski psi?

Početkom juna, točnije 1.6. održava se Državna izložba pasa CAC BiH Prijedor, Memorijal Vladimir Kovačević te Specijalizovana izložba ex Yu goniča. Idući dan, 2. juna će se u Novom Gradu održati Međunarodna izložba pasa CACIB Novi Grad te 2 x Državna izložba pasa CAC BiH Novi Grad. 

Sarajevo Winner, izložba od 3 internacionalne i 7 specijalizovanih izložbi, održat će se od 12. do 14. jula u Auto Campu "Oaza", na kojem se očekuju izlagači iz čitave Evrope.

Nakon toga, do kasnog ljeta neće se ništa događati, do Bihać Dog Show-a koji će se održati 24. augusta. Suci na ovoj izložbi bit će Refet Hadžić, Lejla Alić te Radovan Mazalica. 

Nekoliko dana poslije, 30. i 31. augusta održat će se i Dog Show Posušje kojega organiziraju Kinološki savez u BiH i Kinološki savez Herceg Bosne. 

Početkom septembra, 7. i 8. 9. održava se i Dog Show Weekend Gradiška

Autumn Dog Show održat će se 5. i 6. oktobra u Tuzli i Gadačcu. Uz CAC i CACIB u oba grada, održat će se i BKS klupska izložba za pse 2 FCI grupe te za Njemačke lovne terijere. Suci su Ursula Eisner, Jelena Nikolić, Dušan Paunović, Zlatko Jojkić, Mile Aleksoki, Nedim Šuta, Tatjana Bilbija-Laličević te Jane Serafimov.

U slučaju da imate informacije u još kakvoj izložbi koju nismo najavili, javite nam na mail adresu info@agroklub.ba. Također vas pozivamo da fotografije pasa sa izložbi, ili jednostavno iz vašeg dvorišta objavite na našoj društvenoj mreži KLUB


Tagovi

Izložbe pasa CAC CACIB Dog Show Tornjak


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !