Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Drugi salon žilavke
  • 12.08.2018. 16:00

Više od 70 žilavki u Trebinju za sve ljubitelje vina

Na ovom događaju, namijenjenom za vrhunski hedonizam, obožavaocima dobrih vina i kvalitetnih autohtonih jela biće predstavljeno više od 70 žilavki s hercegovačkog kamena.

Foto: Pixabay/leohau
  • 224
  • 18
  • 0

I ove godine ljubitelje najkvalitetnijih vina okupit će "Drugi salon žilavke", koji će biti održan 17. avgusta u trebinjskom restoranu "Vinska galerija Vukoje". Organizator manifestacije je Udruženje "Salon žilavke" iz Trebinja, na čijem je čelu poznati vinar Radovan Vukoje.

Na ovom događaju, namijenjenom za vrhunski hedonizam, obožavaocima dobrih vina i kvalitetnih autohtonih jela biće predstavljeno više od 70 žilavki s hercegovačkog kamena od Carskih vinograda Ušće do Crnopod polja, kod Ljubuškog. Osim vrhunskih vina, posjetice očekuje i veliki broj autohtonih sireva te proizvoda od mesa i ribe.

Nastavlja se brendiranje Hercegovine

"Zvjezdano gastronomsko nebo" i ove godine pripremat će Nihad Mameledžija i to od delicija autohtonih proizvoda, a koje se mogu služiti uz žilavku.

Kao i na prošlogodišnjem salonu, ovim događajem nastavit će se brendiranje Hercegovine kao vinske regije i to upravo kroz žilavku, koja je njen vinski simbol. Svoje proizvode tom prilikom predstavit će i mali proizvođači tradicionalnih prehrambenih proizvoda i sira. Podsjećamo, "Prvi salon žilavke" lani je održan uz pokroviteljstvo predsjednika Republike Srpske i podršku Ministarstva trgovine i turizma, a okupio je 17 proizvođača ovog poznatog bijelog vina iz hercegovačkog kraja.

Žilavka utkana u viševijekovnu tradiciju

Time je tradicija proizvodnje žilavke u ovom kraju dobila novi zamah, što je dobra poruka turistima koji dolaze u Trebinje, ali i u susjedni Dubrovnik i druga primorska mjesta.

Radovan Vukoje, direktor Podruma "Vukoje", tada je poručio da je sorta grožđa žilavka utkana u viševijekovnu tradiciju tih krajeva i cijelog Mediterana, a vinari iz Hercegovine posljednjih godina su je ponovo vratili na vinsku kartu.

Za ovu manifestaciju već su u prodaji ulaznice, koje se mogu kupiti u svim prodajnim i turističkougostiteljskim objektima Podruma "Vukoje", a više informacija možete dobiti na broj telefona +387 66 801 116.

Autor: Ljiljana Radić/nezavisne.com


Tagovi

Žilavka Vukoje Trebinje Vino Hercegovina

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !