Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinofest
  • 27.03.2015. 18:00

Vinofest u Vršcu okupio najbolje vinare

Vinofest je i ove godine u Vršcu okupio brojne izlagače i posetioce, a održana su i stručna predavanja te godišnja skupština Udruženja viteških vinskih redova Srbije.

  • 164
  • 3
  • 0

Poznati Vršački sajam vina, Vinofest, ove je godine održan 20. i 21. marta, u organizaciji Turističke organizacije opštine Vršac, a pod pokroviteljstvom Opštine Vršac. Organizaciji 10. Vinofesta doprineli su i brojni prijatelji manifestacije: DKP 2 Oktobar Vršac - Fabrika moja voda, AD Žitobanat Vršac, Enološka stanica iz Vršca, Poljoprivredna škola te muzička škola Josif Marinković iz Vršca.

Na ovogodišnjem sajmu, održanom u hotelu Srbija, okupilo se 57 izlagača, a osim domaćih vinara iz Srbije, posetiocima su se predstavili i vinari iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske i BiH. Da za ovaj sajam svake godine vlada sve veći interes, dokazuje i broj posetilaca, kojih se na ovogodišnjem Vinofestu okupilo gotovo 3.000.

Takmičarski karakter Vinofesta

Vinofest je poznat i po svom takmičarskom karakteru, čime dodatno privlači vinare celog regiona. Zanimljivo je da svoja vina na ocenjivanje mogu poslati i vinari koji ne učestvuju na samom festivalu, već su samo zainteresovani za proveru kvaliteta svojih vina, koja ocenjuje stručna komisija. Ove je godine ukupno ocenjeno 157 uzoraka u kategorijama belih, crvenih, roze i dezertnih vina. Titulu pobednika sajma osvojio je Dejan Čvorović iz Zeoka (podrum Carpe Diem), sa vinom Cabarnet Sauvignon Barrique, dok je najbolje vršačko vino Merlot, Tomislava Pavlovića, vlasnika istoimenog podruma u Vršcu.

U sklopu sajma održana su i stručna predavanja:

  • Marketing vina i vinski turizam u Vojvodini - prof. Dr Branislav Vlahović, Poljoprivredni fakultet Novi Sad, dr Anton Puškarić i dr Boris Kuzman, Institut za ekonomiku poljoprivrede Beograd
  • Panel diskusija Južni Banat - buduća oznaka geografskog porekla vina - Darko Jakšić, Ministasrtvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

U subotu, 21. marta, održana je Godišnja skupština Udruženja viteških vinskih redova Srbije i prijem NJ.E. Gospođe Christine Moro, ambasadorke Francuske u viteški vinski red Sveti Teodor.

Izvor i foto: Turistička organizacija opštine Vršac


Tagovi

Vinofest Vršac Ocenjivanje vina Carpe Diem Cabarnet Sauvignon Barrique Merlot Tomislav Pavlović Dejan Čvorović Branislav Vlahović Anton Puškarić Boris Kuzman Darko Jakšić Christina Moro Marketing i vinski turizam