Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam krompira
  • 10.07.2021. 07:30
  • Lelistad, Holandija

Uskoro PotatoEurope - sajam inovacija u proizvodnji krompira

Sajam će se održati od 1. do 2. septembra ove godine na oglednim poljima Univerziteta i instituta Vageningen u holandskom gradu Lelistadu.

Foto: Facebook/PotatoEurope
  • 100
  • 22
  • 0

Međunarodna manifestacija posvećena čitavom lancu proizvodnje krompira - "PotatoEurope" održaće se od 1. do 2. septembra ove godine na oglednim poljima Univerziteta i instituta Vageningen (WUR) u holandskom gradu Lelistadu, udaljenom 60-ak kilometara od Amsterdama. Posetioci će tamo moći da vide najnovije tehnološke inovacije u uzgoju ove vrste povrća poput vadilica, sadilica, sortirnica i autonomnih traktora.

Inače, ovaj se događaj održava svake godine u jednoj od zemalja partnera kao što su Francuska, Belgija, Nemačka i Holandija, a ove je godine odabrana provincija Flevoland. Reč je o jednom od najvažnijih holandskih područja za proizvodnju ovog povrća, a u kojem se nalazi i Emelurd, grad poznat po njegovu uzgoju.

Upravo se tu ovaj sajam održao 2017. godine kada se predstavilo 275 izlagača iz 16 zemalja, a privukao je više od 16.000 posetilaca od čega je njih 5.000 iz 50 zemalja širom sveta.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da posete ovaj događaj na kojem će ih dočekati mnoge izložbe i demonstracije mašina uživo. Osim toga, program uključuje nagradu za inovaciju kao i konferencije i seminare koji će okupiti stručnjake iz ovoga sektora.

Kako je najvljeno, prezentovaće se i rad Robottia, autonomnog nosača alata koji može samostalno da obavlja razne aktivnosti.


Tagovi

PotatoEurope Sajam krompira Inovacije Tehnologija Uzgoj krompira


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.