Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bio otpad
  • 09.03.2020. 14:30
  • Beograd

UNDP: Prevencije efekta staklene bašte pametnim upravljanjem bio-otpadom

Cilj "Izazova za upravljanje bio-otpadom" je da pozove gradove, opštine, privatna i javna preduzeća, naučne institucije i organizacije civilnog društva da predlože inovativne projekte i poslovna rešenja za klimatski pametno upravljanje bio-razgradivim otpadom.

Foto: Pixabay/heimgruen
  • 123
  • 5
  • 0

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) sutra, 10. marta, organizuju događaj povodom "Objavljivanja javnog poziva za upravljanje bio-otpadom" od 10.00 do 12.00 časova, na Palilulskoj pijaci, Ilije Garašanina 56, Beograd.

Cilj "Izazova za upravljanje bio-otpadom" je da pozove gradove, opštine, privatna i javna preduzeća, naučne institucije i organizacije civilnog društva da predlože inovativne projekte i poslovna rešenja za klimatski pametno upravljanje bio-razgradivim otpadom, a pre svega otpadom od hrane i kuhinjskim otpadom, kao i zelenim otpadom iz parkova i bašta.

Za projekte upravljanja otpadom 100 miliona dinara

Klimatski pametna rešenja su ona koja doprinose smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte, u ovom slučaju putem prevencije nastanka i ponovnog korišćenja bio-razgradivog otpada u različite svrhe (npr. proizvodnja komposta, biogasa itd.).

Najbolji u septembru dobijaju sredstva

Događaju će prisustvovati Jan Lundin, ambasador Kraljevine Švedske u Republici Srbiji, Fransin Pikap, stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine.

Najbolje predložene ideje i timovi, u septembru ove godine, dobiće finansijska sredstva za sufinansiranje sprovođenja svojih projekata.


Tagovi

Bio otpad UNDP Goran Trivan Klimatske promene Upravljanje otpadom


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...