Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fresh Business Expo
  • 02.12.2018. 14:30

Ukrajinski Fresh Business Expo - vodeći sajam na području prerade i distribucije svježih proizvoda u zemljama ZND-a

Na sajmu posjetitelji mogu vidjeti cijeli proizvodni proces, od uzgoja do distribucije, a događaj, naravno, nudi i izvrsne mogućnosti za međusobnu razmjenu znanja i iskustava.

Foto: Facebook/Fresh Business Expo
  • 74
  • 5
  • 0

Fresh Business Expo u Kijevu, u Ukrajini i zemljama ZND-a, vodeći je sajam na području prerade i distribucije svježih proizvoda, ali i najveći međunarodni događaj ukrajinske industrije. 

Primarno je usmjeren na proizvođače, vlasnike kompanija za uvoz i izvoz, kupce i distributere proizvoda od voća i povrća, sjemena, opreme, strojeva i tehnologija. Na sajmu posjetitelji mogu vidjeti cijeli proizvodni proces, od uzgoja do distribucije, a događaj, naravno, nudi i izvrsne mogućnosti za međusobnu razmjenu znanja i iskustava. 

Paralelno s izložbom, u danima sajma organiziran je zanimljiv program različitih konferencija. 

Ukrajinska industrija proizvodnje svježih proizvoda brzo se razvija, a na što je pozitivno utjecao Sporazum o slobodnoj trgovini sa Evropskom unijom. Mnogi su uzgajivači pronašli nova izvozna tržišta unutar EU, a ukrajinski uzgajivači primjenjuju nove tehnologije kako bi udovoljili novim standardima. 

Treba napomenuti da je Ukrajina peti najveći proizvođač voća, povrća i bobičastog voća. U prvoj polovici 2018. godine Ukrajina je izvezla roba i usluge u zemlje EU u vrijednosti 9,8 milijardi dolara. Poljoprivredni proizvodi su među glavnim proizvodima koji se izvoze u EU. Ove godine ukrajinsko gospodarstvo raste za 3,5%, a u idućoj se godini predviđa rast BDP-a za 2,5%. 

Sajam Fresh Business Expo održava se od utorka 4. do četvrtka, 6. decembra. 


Tagovi

Fresh Business Expo Ukrajina ZND Sajam


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.