Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadska jesen
  • 12.10.2016. 14:30

U znaku organske poljoprivrede

13. Novosadska jesen održaće se od 18. do 22. oktobra u Spensu. Manifestacija će imati nekoliko izložbenih celina: izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu; izložbu meda i pčelinjih proizvoda i hrane; organskih proizvoda i izložbu suvenra i proizvoda starih i umetničkih zanata.

Foto: Pokret gorana Novi Sad
  • 72
  • 2
  • 0

Jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada, 13. Novosadska jesen održaće se od 18. do 22. oktobra, u Spensu. Manifestacija će imati nekoliko izložbenih celina: izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu; izložbu meda i pčelinjih proizvoda i hrane; izložbu organskih proizvoda i izložbu suvenra i proizvoda starih i umetničkih zanata.

Organska poljoprivreda centralna tema

Tema ovogodišnje Novosadske jeseni biće organska poljoprivredna. Organizator je organsku poljoprivredu izabrao za centralnu temu sa željom da skrene pažnju javnosti na značaj organskog uzgoja čiji su proizvodi atraktivni za tržište i postižu dobru cenu. Organska proizvodnja pogodna je i na manjim gazdinstvima, ne traži velika početna ulaganja i daje dobru osnovu za oblike turizma koji su specifični u ruralnim područjima.

Najavljeni i stručni programi

Osim stalne postavke izložbi, ono što najveći broj posetilaca privlači na manifestaciji su stručni programi iz oblasti zaštite životne sredine, zaštite prirode, pejzažne arhitekture, hortikulture i organske poljorpivrede. Krilaticom "Jesen je najbolje vreme za sadnju" svake godine organizatori manifestacije skreću pažnju na značaj zelenila u urbanim sredinama i mogućnost sadnje i ozelenjavanje gradske sredine kao i zaštitnih pojaseva u gradskoj sredini.

Za svakog po nešto

Novosadska jesen vremenom je postala tradicionalna manifestacija zahvaljujući odličnoj saradnji organizatora s više od 230 izlagača, proizvođača i uvoznika cveća, sadnica lišćara, četinara i ukrasnog šiblja. Svoje učešće na Novosadskom proleću redovno imaju i distributeri semenske robe, zaštitnih sredstava i prateće opreme za uređenje vrtova i enterijera kao i proizvođači meda, zdravstveno-bezbedne i organske hrane i rukotvorina starih zanata. Više od 70.000 zadovoljnih posetilaca tokom petodnevne menaifestacije takođe su pokazatelj atraktivnosti Novosadske jeseni.

Foto: Pokret gorana Novi Sad


Tagovi

Novosadska jesen Organska poljoprivreda Sadnice Hortilultura Med Rukotvorine


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer