Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj borovnice
  • 10.10.2018. 14:30

U Živinicama i Bratuncu predavanja o uzgoju borovnice

Nakon predavanja planirane su i radionice/edukacija na terenu u nekom od obližnjih zasada američke visokožbunaste borovnice.

Foto: USAID/Sweden FARMA II
  • 378
  • 31
  • 0

Predavanjem u Istočnom Sarajevu i Olovu započela je serija predavanja i radionica na temu diverzifikacije proizvodnje jagodastog voća u Bosni i Hercegovini. Radionice i predavanja vodi dr. Aleksandar Leposavić, a aktivnosti je podržao USAID/Sweden FARMA II Projekat.

"Nakon predavanja planirane su i radionice/edukacija na terenu u nekom od obližnjih zasada američke visokožbunaste borovnice. Ovaj događaj je prilika da se svi učesnici uključeni u proizvodnju, otkup, i plasman borovnice, ali i ostalog jagodastog voća upoznaju sa svim aktuelnostima i trendovima u savremenoj proizvodnji borovnice. 

Nakon predavanja planirane su i radionice/edukacija na terenu

Rezultati ostvareni u proizvodnji i plasmanu jagodastog voća u proteklim godinama, kao i sve većim zahtjevima i mogućnostima u proizvodnji i izvozu borovnice kada je BiH u pitanju, dovoljno govore o važnosti i uspješnosti ovih kultura. Upravo zbog svega navedenog, cilj edukacije i radionica je da okupi ključne aktere u proizvodnji, otkupu i plasmanu borovnice u BiH, prenesu nova znanja i šanse neophodne za dalji rad na jačanju, razvoju i boljem pozicioniranju proizvodnje jagodastog voća u BiH", poručuju iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.

Borovnica: Višegodišnja biljka, isplativa i nakon 50 godina uzgoja

"Nakon Istočnog Sarajeva i Olova, pozivamo zainteresovane da uzmu učešće na otvorenim predavanjima u četvrtak 11. oktobra u Sali Općinskog vijeća u Živinicama u 12 sati, te u petak 12. oktobra u Domu kulture Bratunac u 11 sati. Predavanja su otvorena za javnost", dodaju iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.


Tagovi

Uzgoj borovnica Predavanje Edukacija FARMA II


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]