Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Online seminar
  • 30.07.2020. 17:00

U avgustu međunarodni seminar o organskoj proizvodnji povrća za male proizvođače

Savjetovanje je namijenjeno stručnjacima iz javnih ili privatnih institucija i organizacija, koji se bave razvojem sektora malih proizvođača povrća. Potrebno je dobro poznavanje engleskog jezika.

Foto: Danijela Plavšić (Ilustracija)
  • 161
  • 30
  • 0

Ministarstvo vanjskih poslova Države Izrael, MASHAV - Izraelska agencija za međunarodni razvoj i Ambasada Izraela za BiH, sa sjedištem u Tirani, organizuju međunarodni webinar "Organic Vegetable Production for Small Holders Farmers" koji će se putem interneta održati u periodu 20.8 do 17.9. 2020. godine. Webinar mogu pohađati isključivo govornici engleskog jezika.  

Cilj ove online edukacije je podijeliti iskustva Izraela u razvoju sistema za održivu i intenzivnu proizvodnju organskog povrća. Ovim putem se takođe namjerava stvoriti okvir za diskusiju i analizu, kako bi se procijenila moguća primjena novih strategija i tehnologija u specifičnim uslovima svake od zemalja učesnica.

Formular za prijavu možete pronaći u dokumentu ispod teksta

Online seminar će voditi agronom Idan Eliakim, koji će se odvijati kroz pet mrežnih sastanaka, uključujući virtualnu terensku posjetu organskoj farmi. Predavanja će se održati u 15 sati, po izraelskom vremenu i trajaće oko dva sata.

Fokus na male proizvođače povrća

Savjetovanje je namijenjeno stručnjacima iz javnih ili privatnih institucija i organizacija, koji se bave razvojem sektora malih proizvođača povrća. Prisustvo na svim web predavanjima je poželjno. Učesnici koji ispune ovaj zahtjev dobiti će na kraju diplomu.

Svi zainteresovani za navedeni događaj, potrebno je da popune priloženi obrazac i dostave ga ambasadi Izraela do utorka, 4. augusta 2020. godine. S obzirom na ograničen broj polaznika, MASHAV će vršiti selekciju. Odabrani aplikanti dobiti će potvrdu putem izraelske ambasade u svojoj zemlji.

Izrael je inače država koju karakterišu nestašica vode, manjak zemlje i brzo rastuće stanovništvo. Kao takva, postala je savršena laboratorija u kojoj se rješavaju problemi savremene poljoprivrede. Poljoprivredna proizvodnja ove zemlje je poznata po visokom prinosu i visokom kvalitetu i van sezone. Takođe je čuvena po inovativnim proizvodnim tehnologijama i rješenjima za nedostatak prirodnih resursa. Uključujući tu sofisticirane sisteme za navodnjavanje i đubrenje, povećanu upotrebu pčela za oprašivanje i primjenu integrisane kontrole za suzbijanje štetočina i bolesti. Posebna pažnja posvećena je održivoj i organskoj proizvodnji koja uključuje rotaciju usjeva, primjenu komposta na farmama i plodnost tla.


Dokumenti


Tagovi

Međunarodni webinar Proizvodnja povrća Organski uzgoj povrća Mali proizvođači Online edukacija Nestašica vode Organska proizvodnja


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.